Baby 3 bulan +

Anak 3 bln+ still malam bangun setiap 2 jam, siang plak tido tak sampai 30 min.. pagi pulak bangun awal 6 pagi dah bangun 🥹 hmmm siang dah tido buai still sama tambah dah boleh menerap asal masok buai nak menerap. Pastu mengamok. 😭 ke baby dah overtired yee mcm ni . Kalau overtired ap solution nak bagi dia tido cukup dan malam tido lama

Baby 3 bulan +
7 Các câu trả lời

x pasti la mommy.. xde tips.. sbb anak sy pun 3m + juga. malam memang tidur lama. masa tidur sebelum 8/8.30pm. sy bagi susu (breastfeeding) sebelum tidur. pastikan tempat tidur bersih dan selesa, gelap, pasang lampu tidur tapi jgn terang sangat, tak panas dan tak bising. maybe sis boleh try tips ni. sy tak bedungkan anak. just pakaikan baju lengan pjg berbutang atau sleepsuit. kain bedung sy buat alas cm pakaikan selimut. kena pantau2 juga la. pukul 12am & 4am kena kejutkan anak untuk bagi susu. waktu siang anak tidur cm biasa. 4 or 5 jam 3 kali naps. #1stmom

anak Sya plk siang X tido..klu tido pun skjap je dlm 10minit..pastu mlm klu cuaca sejuk MMG tido lama 3jam lebih..contoh start tido kul 8:30 - 12pm ..pastu sambung tido pukul 2pagi smpai lh ke tgh hari 😂...mnm susu skjap je dlm 5-10 mint je .. kitaorg bngun subuh pun Dya X bangun 🤣 ... kdg penat tgk Dya tido lama sngt 😭😂🥴 usik ii AJK main... skrg 3b17hari.. klu bngun terus nerap ckp 😂 umur 2bulan dh pndai ckp ..susu (air) mami (ma) (bu) ayah (yah ,bah)

Sama lah anak sya. Kdang bedung tu, mcm dia xnak dah. Sebab skrng dh makin kuat. Dia sndri yg kluarkan tngn dan sbgai nya. Tpi bila dia kluarkan tngn. Tido nya suka terkejut2. Sbb mula saya pkir dia mngkin xnak berbdung dah. Tpi kalau xbdung tido nya suka terkejut emm.

Samalah mcm baby sy 3bulan + & malam setiap 2 jam akan bangun susu & bangun 6 pagi jugak. Siang kadang kuat tidur& kadang tak. Tapi tak mengamok cuma biasa nak susu. Kalau dah ada solution minta share ya 🥹

rumah Sya plk mlm ke siang ke MMG bergelap🤣 kecuali pukul 6-12mlm je cerah 😌 Sbb klu bukak lampu nanti anak Sya kena ruam terokk..Sbb rmh kitaorg tgh , xda angin masuk😭🥴

klu xnak baby overtired mgkin boleh cuba set timer la sis. tgok wake windows untuk baby 3bulan brape lama.. jgn lebih dari masa yg disarankan

masa tidur buai ada bedung bby?

10mo trước

dlm buai kena bedung ketat especially dkt tgn. kaki dia longgar xapa..utk bg dia tidur lena waktu siang. klu x bedung mmg bby akn pusing dan bahaya utk usia dia. mlm mmg normal klu dia terbangun2 sbb usually utk menyusu.