VITAMIN BERAT BADAN ANAK

Anak 1 tahun 6 bulan. Berat tknaik. Vitamin apa ya naikkan berat bdn? Dah cuba appeton. Knp makin trun. Makin dah makin selera. Ya Allah 😂#seriusnanya #bantusharing

2 Các câu trả lời

vitamin/ supplement di beri atas saranan doktor je😊. boleh bagi menu yang ada healthy fat macam cheese,yogurt,santan,unsalted butter. selang seli kan dgn menu yang tinggi zat besi diikuti makanan yg kaya vit c. Pastikan anak tido secukupnya dan jgn skip sarapan pagi. selagi berat dan tinggi masih line putih tak perlu risau.

3y trước

hehe, faham perasaan ibu risau berat tak naik. anak saya pun penah berat turun sebab demam naik gigi. takde selera nak makan. once gigi da naik baru selera nak makan. kadang tu bukan sebab makanan tu x sedap. kadang nak mkn sendiri, nak tukar suasana. hehe. try and error. good luck ibu 😊

boleh try Nutrilite Multivitamin bg tmbah selera makan anak , in sha Allah

3y trước

sama² kasih 🥰