38 minggu 1 hari alhamdulillah selamat bersalin . Nak cerita sikit pengalaman saya

alhamdulillah harini saya dah selamat bersalin anak pertama saya . petang pukul 5.21 tengah duduk tiba2 terasa macam kentut bunyi pop , terus saya bangun tengok2 habis basah kuyup seluar sampai mengalir lantai air ketuban lepas isyak saya pergi pac terus kena tahan , doktor bagi masa 12 jam untuk bersalin . saya pulak takde contraction langsung masa tu 😂 pukul 1.30 pagi baru rasa contraction kerap2 tiap 5 minit , dari 1cm nak ke 3cm tu ya allahhh azab sangat subuh tu saya mintak nurse cek bukaan tapi ikutkan saya ada gbs and baru tahu malam nak bersalin tu ada gbs 😂 so nurse tak nak cek takut ada infection tapi last2 dia cek jugak pukul 8 pagi macam tu tolak LB even baru 3cm sbb jantung baby tak cantik . and end up kena emergency czer and selamat bersalin pukul 10 pagi . alhamdulillah saya dan anak sihat . mintak doakan saya cepat2 sihat jugak . dan saya doakan ibu2 semua selamat bersalin 😂

11 Các câu trả lời

Alhamdulillah … tahniah sis