Baby 26 weeks

Alhamdulillah baby dah 26 weeks, pergi checkup KK pagi tadi semua ok. Berat baby dah 900gram, dktor inform berat normal dan seiring dgn usia kndungan. Cuma sekarang ni, tumit kaki sakit rasa menyucuk, tulang punggung sakit, pinggang pun sakit sangat2, serba tak kena. Dktor inform sbb kurang kalsium, nak kena minum susu fresh milk atau low fat setiap hari ni.

8 Các câu trả lời

Sama la 26w juga. Saya kalau bnyak berjalan usually celah kangkang la sakit. So far tumit smua ok lagi siap blh pakai sneakers lagi jalan slalu🤣 pinggang tu kalau part duduk tempat keras haaa sakit la jadinya nnt. Saya perut je trasa berat kena angkat skit masa berjalan tu😭 pastu perut cepat tegang kat bawah pusat ni taktau la sbab baby pusing ke ape kan. Sbab baru ni scan smua normal.

1y trước

ha3, saya tak boleh dduk atas lantai lama2, pinggang cramp perghh sakit gile. Jalan2 dkt mall lama2 pun tak boleh, blk nnti cnfirm tak boleh tidur sbb sakit2 badan.

Fresh milk better.. Tp klu ada GDM kena hati2 ya Sy ada GDM minum susu apa jenis pun gula naik hahaha.. Kena try n error

1y trước

ha3, haritu adala consume susu HL plain pastu stop sbb tak brapa suka susu takde flavour, nk amk yg ad flavour gula tggi😅

Sy doc bg ubat calcium. Sbb sy mmg minum susu tp bila start 26 week start sakit tumit, pinggang, punggung juga.

1y trước

laa yeke, nnti saya nk try mntak ubt clcium jgkla sebab semalam ada bgitau dktor yg saya sakit2 tumit smua, dia just advise utk minum susu je.

saya minum susu full cream je setiap hari. Nurse pesan kalau ada Gdm kena minum susu yang low fat

1y trước

saya sebelum ni ada minum HL plain tapi stop sbb tak sedap😅 nmpak gayanya kena minum jgk mcm mna pun. Sy rsult gula haritu nyaris2 gdm, 7.4. Mmg kena jaga2 jgk, risau.

saya pun dah 26 weeks due 12/11. tak tau gender lagi,, doc tak scan2 lagi huh🤠

12mo trước

saya 35 weeks bru dpt tau gender tau😂👋

alhamdulillah. samalah 26minggu

1y trước

wahh ada geng, due date 16/11 jgk la ya?

Terima kasih, Puan🥰

Jaga diri jaga sihat