6 April 2022 (39w3d)🎉

Alhamdulillah 6 april 2022 bersamaan 4 ramadhan 1443H,saya telah selamat melahirkan seorang baby boy dgn berat 3.73kg secara normal...di usia kandungan 39minggu 3 hari...

6 April 2022 (39w3d)🎉
26 Các câu trả lời

due kita sama 10april kan? btw harini birthday abang long saya 😂along 6april ..angah 4jun ...6446🤣🤣macam plat number keta haha.. saya dah bersalin 1march ritu pramatang 34weeks 2days baby boy ..scan girl keluar boy .. actually twin dari awal sampai 5bulan twin tiba2 lagi sorang hilang tinggal satu ni je pelik juga ..tapi takpe asal sihat.. saya bersalin awal sebab leaking case since 29weeks and memang ada bukaan..lepastu gbs 22feb warded..1march induce bersalin terus hahaha 9cm boleh jalan lagi pergi bilik doc 2minit je kat labour room settle semua🤣anak number 8 ..tapi sekarang yang ada 2orang aje ..yang lagi 6 dah simpan kat syurga inshallah alhamdulillah .. btw ni kali ketiga pregnant twins..total pregnant 6kali ..first pregnant twin sepasang kali kedua single baby kali ketiga pregnant single baby boy kali keempat twins kali kelima single baby kali keenam yang latest twin tapi twin hilang sorang pelik sikit tapi memang dah confirm twin.. cuma yelah anak yang ada sekarang kalau tengok orang akann kata yang sulung jela yang besar sikit tu ..padahal tu anak keempat 😂redha saya allah ambil anak2 saya sekurangnya jaminan anak saya adalah syurga semua orang nak jika dia hidup belum tentu direct syurga tanpa hisab..syukur ..nilah story saya ..baby saya yang baru lahir ni berat masatu 1.78kg ..duk nicu 9hari dalam incubator sejak lahir tak dapat dukung sampai hari ke 9 baru dapat peluk cium dukung .tu pun tapi pusatnya dah tercabut.. sebelum tu dapat pegang tangan ajelah sebab dalam incubator takleh direct feed kan..hari2 ulang alik hosp.. total baby baru duduk hospital selama 17hari ..hari ke 9 tu baru tukar ke scn masatu baru dapat nyusu ..happy terharu masa tau dorang tukar scn kaki melangkah sambil sebut alhamdulillah sambil nangis pastu duk Allahuakbar anak sihat ..sekarang balik rumah dia suka buka radio kuat2🤣🤣 alhamdulillah anak yang besar kat rumah sekarang dah boleh jalan laju umur 16bulan.. total 2021 pregnant 3kali la tapi 2kali gugur 1berjaya tahun lepas punya kisah ..april gugur 🤣jun pregnant lagi tapi gugur july ..pastu ogos lekat balik pastu beranak la ritu🤣doc nurse semua bebel kat saya ..hahah .. makan ubat pun sama juga kalau rezeki kan tak kemana ...memang tak tinggal pun ubat sebab setiap makan mesti tanda dalam fon.. yang latest ni kiranya kali ketiga beranak la .. first miscarriage twins tu kena beranak juga sebab 16weeks 4days ..dah besar cukup sifat . yang kedua beranak budak comey sekarang ni dah jadi abang dia..jeles ngn adik dia🤣 ketiga beranak latest la..tunggu lagi 5tahun baru tambah sementara ni tutup kilang ..nilah kisah saya 😂perjalanan nak dapat anak bukan mudah..menunggu yang first pun lama hahahahhaha..orang kutuk semua ada pekak telinga sampai 🤣tapi sekali dah pregnant mudah lekat pulak lopong mata makcik yang kutuk saya .mana taknya siap sound bapa mertua saya cakap suruh aje suami cerai saya dan suruh suami kawen lain ..saya ni mandul katanya ..kena marah ngn mertua saya la makcik tu jawabnya😂bila ingat memang kelakar tapi tulah kisah sebalik sedih dan stress ..depress sampai .. setiap bulan kalau lewat check tapi negatif .. bila lekat asyik gugur lak .. tapi takpe sekurangnya sekarang kat dunia dah ada dua anak lelaki boleh jaga saya tua nanti🥰..ingatkan boleh la beranak ikut due apa tak dapat ..berangan juga nak tarikh 6april boleh sama ngn along tapi tak dapat🤣🤣kesahnya gitular ..btw selamat pantang yunk cepat sihat tau moga baby sihat aamin.. sorry la panjang la citer kita hahahha..btw tahniah yee ...dah ada dua boy kan awak ..mesti happy ..suka saya tengok baby ni rasa happy lain macam🥰moga awak sihat selalu doa supaya pasni awak ngn saya dapat baby girl pulak aamin🥰🎉

2y trước

aamin😍

aaaaaaa kaki pon shomellll🤭🥺geram tgok baby² ni..bau baby tu hermmmm lain maciyam....ska bau baby...x shabaq saya pon nak melahirkan even ada jgakk takot2 tuh🤭harap dipermudahkan urusan saya n mommy² yg menanti hari ni..semoga semuanyaa selamat melahirkan baby yg sihat cantik soleh dn solehah...amiin²🙈

Ya Allah baby ramadhan, tahniah sis! Selamat melahirkan dan selamat berpantang ye. 👏🏻👍🏻 Moga mommy dgn baby sihat, doakan saya plak nanti ye due bulan 5 lpas raya🌹

alhamdulilah congrats sis 😍 due kita sama la tp anak sy nk kluar awal dari due 🤣 klau x semlm jgk dia kluar klu betul ikut due 😄and now sy dh 11 hari berpantang 😁

alhamdulillah , nie geng2 april nie.. tp sya terbersalin awl 🤭 30-03 hri tue.. x sempat masuk april.. tahniah sis , selamat berpantang ~

Saya Pn Sama Baru 17 minggu 3 hari nak masuk 4 bulan, Semoga Allah Permudahkan Urusan sy masih bersalin nanti pada bulan 12 September 2022

alhamdulillah tahniah.. semoga dikurniakan kesihatan yg baik utk mummy & anak soleh mummy.. selamat berpantang ye

Tahniah awak 🙈 Selamat berpantang dan semoga semua urusan awak dipermudahkan

alhamdullilah...sllu gak nmpk bnyk komen2 dr awk☺

2y trước

Haah saya pon ingt nama sis ni, rajin betul sharing pendapat and comment🥰

Wahh congrats sis. Doakan saya pulak. Sekarang pun 39w jugak. Tapi still takde tanda2 lagi