With Love

Alhamdulillah.. 36 weeks and ma baby is 2.7kg ???.. Dr n Misi dah suruh standby siap2 sbb last week ade spotting.. Mami aktif sangat.. huhu.. and nak sharing 1 tips dari Dr td, dia pesan JANGAN MINUM AIR SELUSUH.. WHY? Potensi baby lemas tu tinggi since air selusuh paksa Baby kluar pdahal pintu rahim x bukak lg. Jd, ibu akan rs kontraksi 2 kali ganda.. sbb tu ada yg rs dah nak beranak tp baby x nak kluar..So, sp2 yg rs nak minum tu, mnum la. ni cuma skadar nasihat dari Dr.. hehe..

3 Các câu trả lời

Air selusuh sy minum masa dh 5cm. Xsmpai sejam dh 10cm. Sy ada baca, minum ms dh sakit sgt.

4y trước

Ye betul tu. makcik sy suruh minum time sakit sgt tu. bkn minum time tak ada rasa pape hehe.

air selusuh tu ap yaa sis ?

5y trước

air selusuh ni air yg memudahkan ibu2 tuk bersalin. ada org buat sendiri, sy pn x pasti dorg campur ape. ade pulak sejenis minyak selusuh dan ada jugak air masak biasa yg dibaca dgn surah2..