Berat baby

Hari ni sis dah 34 minggu 4 hari, tadi pegi checkup dkt KK, dktor bgtau berat baby dh 2.7kg. 2 mggu lps scan berat dia baru 2.04kg. Laju gila berat baby naik. Maknya ni dh cuak dh😬 Jgnla trlmpau besar, takut rabak habis bwh tu😅 Dktor siap pesan suruh standby, kemas siap2 baju ng beg hspital, weekend ni sis nk settlekn beg hspital.

6 Các câu trả lời

Samaaa. Saya minggu lepas 34w scan 2.7kg, minggu ni 35w saje la pergi scan lagi dah 3.3kg dah dia, punya la laju 🥹 terus doc bagi tarikh repeat scan nak pantau kalau berat naik lagi terus kena warded 😂 skrg ni jadi takut nak makan lebih or makan manis huhu

12mo trước

Takda gdm, masalah lain pun takda tu yang terkejut, doc pun terkejut 😂 kannn risau sampai 4kg. Next week kena repeat scan kalau besar lg warded terus hm redha jela 🤣

Mmg mcm tu sis laju naik lepas 30w🤣 saya pun scan 32w3d 2.1kg, 34w4d pula 2.44kg doctor kata ade besaq skit baby😅 ni nxtweek isnin 36w repeat scan lagi tah brpa kg dah masa tu haha. Tp berharap baby kuar la 37w 🤣

12mo trước

ya, rasa mcm bwh tu nk tkeluar😂 berjalan jauh sikit mmg x ckup nafas. Skrg kaki dgn tgn sy dh bengkak, kalau tekan mmg sakit.

haah sis..kalo besa, mmg susah nk push nti..rabak tu kompem😆 dh pnh alami nye ank 1st..38w4d lahir 3.7kg.. da koyak, kne koyakkan lagi. hsbnd kt sblh pn ngilu dgr byi gunting tu..

same la mcm sya sis..smlam scan kat kk.harini terus repeat scan kat hospital..lps tu lagi 2 minggu dtg blik nk scan nk tengok brapa brt bby..berserah je skrg ni ape2 kptsn doktor😅

12mo trước

mgkn sbb sya ada gdm kot..lps tu doktor pn ada ckp nk tgk scan mase 36 weeks nnti..kalau brt bby naik lagi mgkn dsrh bersalin awal😅

semalam saya scan baby dah 3.0kg , skrg baru 36w 5d tak expect baby dah 3kg 🤣 saya pun terfikir macam awak takut nak teran kalau besar sangat hahaha saya ni kecik je 🙂

12mo trước

aah doktor tak cakap apa pun tapi kita ni lahh yg risau kan hahaha kita expect 2.5-2.7 ok lagi , nahhh terus dia bagi 3kg 🤣

Laju ea boleh naik banyak tu

12mo trước

ha'ah, bukan main tkjut lagi tadi😂 dia boleh naik 700 gram dlm masa 2 mggu je. Mmg control mkn jela skrg ni, tak nk bsr2 sgt, tkut😅