Selamat bersalin

Alhamdulillah 2nd kelahiran ni sgt2 mudah.. Due 24/11 tapi dah terberanak 9/11 haritu. Around 38weeks. Mujur ikut gerak hati nak pi hospital sbb perut mengeras dan sakit start jam 12am. kiri kanan terlentang bongkok berdiri semua tak membuatkan rasa sakit tu hilang. so kite ikut hati je la ni mesti nk bersalin dahh ni. jam 2am gerak kul 3am sampai hospital. seluk kta dah ade jalan dlm 4cm n Check ctg dlm 1/2 jam, contraction mmg dah byk n kuat. Elok nurse bagi baju suh tukar sbb konon nk warded, kite dah gigil2 start meneran. tak sempat doc nak scan dia tegur, awk nk mneran ke? kite angguk je la sbb tak boleh nk bercakap dah. dia seluk sekali lagi je eh dah full 10cm tolak dia labour room.. duduk katil je terus teran 2-3kali teran alhamdulillah lahirlah seketul putera berat 2.9kg jam 3.52am.. kurg 1 jam proses nye.. mmg terasa mudah sgt.. Semoga ibu2 yg lain dipermudhkan juga urusan nanti.. 😘

12 Các câu trả lời

tu la yg sy terap kn ... kepala bby mas 36w lebih dah masuk laluan .. selalu jln2 ... kdng tu smpi rasa penat sngt bjln2 ... keje rumah lg .. memasak lg ... smpi hari ni la masih lg buat keje ... squat tu dh x terkira dah ... hehehehe

woah tahniah sis n selamat brpantang.. doa kan kami momy² yg menunggu due date semoga dipermudahkan urusan bersalin mcm sis.. happy je dngar org lain brsalin mudah tpi kita yg menunggu risau pla heheh

Alhamdulillah .. tahniah sis .. selamat berpantang .. doa kn sy selamat bersalin ... due 19/11 ni .. tp bby seronok lg duk kt dalam ... doa kn sy selamat semuanya .. dipermudahkn urusan sy ..

2y trước

tu la yg sy terapkn ... kepala bby mas 36w lebih dah masuk laluan .. selalu jln2 ... kdng tu smpi rasa penat sngt bjln2 ... keje rumah lg .. memasak lg ... smpi hari ni la masih lg buat keje ... squat tu dh x terkira dah ... hehehehe

alhamdulliah..mudah nya,harap2 sya pun dipermudahkan bsalin nnt..sngsara tggu bjam2 di LB time first baby..

2y trước

insyaAllah mudah .. 37week+ nt boleh dah exercise buat2 keje rumah.. saya lagi 2 hari sbelum bersalin tu ,saya siap berzumba lagi😂 tu yg terberanak terus.. ikut badan la. mana yg mampu boleh buat.

Alhamdulillah 🤲 wiyah due 27/11 harap baby keluar dngn mudah laaa ank kedua Ni

wah mudahnya.. ada amalkn apa2 ke? doa ke mknn ke? tips sikit sis

2y trước

sy x larat sis nk solat sujud.. sy solat atas kerusi je.. sy mmg x boleh bngun kalau duduk bawah sbb sy obese.. masa pregnnt berat 80kg skrg sy 37 mggu berat sy 103 kg.. sy hrp x kena jahit beranak nnt..

mudahnya sis. hrp sy pun mudah mcmni jgk nnti. due 30/11

cepatnyaaa alhamdulillah. selamat berpantang ya sis.

Birthday saya ni hahah tahniah mom!

tahniah sis.. slmg berpantang