Selamat bersalin

Alhamdulillah 2nd kelahiran ni sgt2 mudah.. Due 24/11 tapi dah terberanak 9/11 haritu. Around 38weeks. Mujur ikut gerak hati nak pi hospital sbb perut mengeras dan sakit start jam 12am. kiri kanan terlentang bongkok berdiri semua tak membuatkan rasa sakit tu hilang. so kite ikut hati je la ni mesti nk bersalin dahh ni. jam 2am gerak kul 3am sampai hospital. seluk kta dah ade jalan dlm 4cm n Check ctg dlm 1/2 jam, contraction mmg dah byk n kuat. Elok nurse bagi baju suh tukar sbb konon nk warded, kite dah gigil2 start meneran. tak sempat doc nak scan dia tegur, awk nk mneran ke? kite angguk je la sbb tak boleh nk bercakap dah. dia seluk sekali lagi je eh dah full 10cm tolak dia labour room.. duduk katil je terus teran 2-3kali teran alhamdulillah lahirlah seketul putera berat 2.9kg jam 3.52am.. kurg 1 jam proses nye.. mmg terasa mudah sgt.. Semoga ibu2 yg lain dipermudhkan juga urusan nanti.. 😘

12 Các câu trả lời

alhamdulillah tahniah sis..

kene jhit x puan

2y trước

yallah sy dua ii bertarung dlm bilik air 4jam gak nk geluar haahhaa sesak smpai ngiss bby tunggu susu 😂 kali ni xtau laa mcm mn menunggu bby nyee keluar takot