Anak mengalamai cirit birit.

Hi, ak sy mgalamai cirit birit tetapi dia berak tidak kerap dlm 2@3 hari mcm tu.. Minum susu formula yg sma sejak lahir.. Mula2 ok.. Dua minggu lepas dia sembelit, tiba2 skrang dia cirit birit.. Ak sy umur baru 2 bulan.. Adakh itu normal? Atau sy perlu tukar susu formula?

1 Trả lời

2-3kali sehari rasanya normal untuk baby 2bulan. Cuma kena pantau perubahan pada najis sama ada kuantiti lebih banyak dari biasa atau najis berlendir/air & sebagainya. Kalau confirm memang cirit, kena cuba tukar susu lain.