Sudahkah anda mengambil ujian MGTT atau minum air gula?

Nêu ý kiến
Ya, sudah!
Belum lagi

1370 nhiều câu trả lời

28 Các câu trả lời

Saya minum air gula waktu nak buka buku pink usia baby dlm 10 minggu…then bila app dgn pakar..dia tanya kenapa saya kene minum air gula ..sbb kalau ikut saya x payah minum..😅saya pun x tau nak jawab apa

2t trước

Tp doktor pakar kata kalau ikut saya x perlu minum air gula sbb family xde keturunan kencing manis,umur saya pun bawah 25..🤔

1st born mmg Ada history on GDM.. 2nd ni, petama amik2 darah 3.9 dh cantik dh.. lps minum air Gula 2 jam kemudian jd 9.2.. down gila ya.. sbb sy nausea gila² kot.. tak makan tak minum sangat tw2 sangkut result.. 💔

Saya lagi 2 minggu. Latest check gula waktu pregnant kandungan 8 minggu - 5. Nanti minum gula masa kandungan tengah 16minggu 😵‍💫

Dah dua2, yg last minggu lalu blum tahu keputusan, tapi rasa mcm sangkut sebab Sy suka betul makan manis erm redha je ahahahahah..

1 born tiada pernah sangkut gdm second born ni sangkut pulak tak makan manis sangkut makan manis pon sangkut 😂

Alhamdulillah haritu dah pergi tak sangkut gula walaupun berapa hari beraya asyik hentam yang manis2 😂

Masa pregnant dah minum air gula 2 kali. Alhamdulillah result normal. Skrg baby dah 2bulan8hari.

akhirnya sangkut gdm 😂😌

2t trước

dah oun dah strt sis... esok pergi jumpa doktor... sbb doktor nak tngok bacaan gula

minum air gula kali pertama xsangkut gdm,tggu 30w kot baru kna minum bt kali kedua😅

saya dah minum air gula 2x.. kali kedua tu belum tau result lg..harap2 okay laa...