Subang baby

Ade x yg dh tindik telinga ank ..mse umo brape korang tindik#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

18 Các câu trả lời

masa umur 2 bulan saya dah tindikkan . then lepas 2 minggu tindik , saya terus tukarkan subang yg asal ke emas sbb risaw pki yg tu lama2 tkut x sesuai sbb yg tu subang biasa kan , then rjin2 pusingkan subang time mandi , kalau ank jenis tidur ngiring , kne tgok telinga dia jgk tkut2 sakit masa awal2 tindik , ank saya Alhamdulillah xde apa2 , cpt baik sbb baby mudah jaga and cpt baik kalau luka atau apa2

hmmm xde tindik.. bayi kecil lagi ... Doctor saya ade nasihatkan jgn tindik waktu dia baby...biarkan sahaja sampai dia usia 5 tahun keatas barula Tanya dia nak ke tindik telinga hehe..masa bayi² ni kesan tindikan tu kite tak tau..setiap baby lain lain kan..puan consult dengan nurse KK puan nnt diorang advise

Comel kalau tgok baby pakai subang kan tapi tula rmai tk galakkan kalau kecik lagi takut tersangkut ka atau dia tarik Arhhh ngilu Pernah viral subang tu sangkut dkt langsir smpai tekoyak telinga (leh google) Kalau nk pakai kan better umur dh besar dh pandai dgar ckp time tu ok la 6 tahun ke atas

Better anak decide sendiri bila nak tindik. Skrg mcm2 jadi kat budak2 sebab tindik telinga. Ada yang sampai terkoyak telinga sebab main ngan budak2 lain. Kdg2 kita tak tau diorang ni main kejar2 ke apa. So to be safe, untuk keselamatan anak, tak perlu tindik dulu la sis

as a parent sy takkan tindikan telinga anak awal2 apatah lagi anak msi bayi, don't be selfish smata2 kita nakkan anak ni cantik, comel bila berhias.. hakikatnya anak jadi mgsa spt infection, sakit pada tlinga dsb..jadilah parent yg bijak😌

1y trước

setuju. 💯 kalau anak sy betul² mau baru bawa tindik telinga.

tunggu 6 tahun keatas.. diri sy sndri prnh kena dulu.. tindik telinga.. telinga jd berair bernanah smpai kesudah sy x tindih dh.. sy haramkan anak² sy tindik telinga.. yg nk tindik.. silakan..tp doktor galakkan 5 ke 6 thun keatas..

Saya takkan tindik. Tggu anak sy besar kalau dia nak tindik sy bawa tindik. Taknak lah tindik awal2. Kejam sgt semata-mata nak anak berhias emas 🙄Lagipun ada risiko infection. Tak kesian ke?

takyah tindik pun tkpe if mommes nk tindikkan anak juga, biarla anak tu umur 6-7 tahun keatas jngn masa baby awk tindikkan.. kesian pula kt bby nnti

umo setaun..tu pun jns telinga ank sy Jenis sensetif n lambat baik..berair wlaupun dah sapu ubat n keringkan.sbb nya telinga ank Jenis isi tebal

Masa anak 10bulan. Alhamdulillah semua ok baby tak nangis, luka pun takde. Kena letak ubat kerap & pusingkan subang masa mandi.