Fully Formula

Hi, ade x spe2 kt sini yg baby die fully susu formula.. Baby sy baru nk msuk 4bulan.. Tp dh fully susu formula.. Rse down sgt. Kesian kt anak.sy ade masalah puting buta... Mse bru lahir ade jgk cmpur ngn breastmilk.. Tp seksa nak dpt 1 ounce pon.. Sakit sgt2 bile pump..direct feeding baby langsung xnak.. Mcm2 vitamin da try.. Smpai satu tahap.. Susu kluar setitik due je wlaupon dah 20 minit pump .. Pgi klinik misi perli2.. Stress.. Smpaikn next check up sy tipu kate masih ada cmpur dgn breastmilk.. Padahal dah fully formula sejak umur die 2 bulan.. Cita2 sjk mngndung, nk fully breastfeed ... Tp xde rezeki.. setiap hari rse bersalah.. Tambah2 bile keluarga mertua perli2 bila tgk kite dok bg susu formula.. Ade ke cara / masih ade peluang lg ke utk anak sy dpt susu ibu? Ade ke mummy2 kt sini yg ade masalah mcm sy?

18 Các câu trả lời

salam sis, cuba sis follow ig ni n baca ilmu tentang penyusuan ni. klau sis ada apa2 yg hendak ditnya boleh ja pm puan fazila, beliau sedia menbantu ibu2 yg mcm kita ni..moga bermanfaat utk sis. tc ur bby https://instagram.com/noorfazila_bt_abdul_rahman?igshid=zxtkxf72efcu

Taksuka lah org sindir² kita bagi susu fm sb kita xde susu/ada masalah nk bg susu bdn pd ank sendiri. Mcm sindir tuhan. Tuhan yg nk bg kita ada / xda susu bdn.. Dlm kata lain, rezeki ada susu / x utk bg anak hisap. Itu pun dorg xsedar ke.. 😤

Pedulikan je org2 yg perli2 tu.. Kite je faham knapa kite buat mcm tu.. Lgpon bukannya awak xcube.. Dah cuba mcm2 still xde susu kan.. Bagi sy susu fm ni xde masalah pon janji anak membesar dgn sihat sudah..

Org xkan fhm keadaan kita sis... diorg pikir diorg melimpah ruah susu...jd org lain pon sama...salah lekapan laa...salah itu la ini laa...xsalah pon sis bg formula...janji anak kita sehat walafiat...

Ya. Masih ada peluang untuk susu kan baby semula. Boleh follow tips dekat happy breastfeeding Malaysia. Kalau ada rezeki lebih, boleh jumpa pakar lactation. Dorang akan guide betul2. Semoga dipermudahkan

Sama la mcm sy kecuali nurse tempat sy x perli & mertua pon x tanya banyak sbb takut sy terasa. Xpela janji anak sy sihat & bukan sy pakai duit org pon beli susu.

guna susu jenama S-26 sis.. sbb saya ada anak buah, ibu meninggal dunia, so dri die umur 1 hari mmg consume susu S-26 , rasa pon sedap 😅 tapi mahal sikit la 🤗

Ada. Fahami konsep Demand Vs Supply. Sis boleh follow Happy Breastfeeding Malaysia dekat Facebook. sangat positif org Dalam Tu support breast feeding