Ade x dkt sni bila pregant badan2 jadi gelap ? Korang buat ape ye atau nnt lps brsalin gelap tu hilang #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

1 Trả lời

Saya ada beberapa bahagian yg gelap dan kusam; leher, ketiak, perut , celah peha, aerola, perut, kemaluan, punggung. Semasa hamil, saya sapu lotion strech mark / minyak kelapa dara. Sebelum bersalin aerola perlahan2 dah nampak pink sikit2. Dah bersalin, warna gelap dah hilang sikit2 sendiri. Selepas bersalin, ketiak, leher dah mula hilang sendiri kusamnya sikit2. Sbb saya czer, saya belum berani letak apa2 kat perut.. nak pandang celah peha, belek badan sendiri, nanti2 lah bila dah kuat badan nak pusing badan, tunduk bagai tengok. Haha. sekarang baru 16 hari berpantang. Minggu depan baru berurut bagai.

2y trước

ya, ke warna asal dah.. normal lah gelap semasa hamil. sebab hormon. kata je kat suami begitu.dia nak awak hamil jgk kan? so, terimalah perubahan demi perubahan pada badan isteri yg hamil😊