Darah Nifas Berketul Besar

ade tk pengalaman mc sye ? Saya harini dah 29 hari berpantang, hari ke 26 sampai 29 saya keluar darah nifas banyak sangat, berketul², ketul tu besar.. sehari tu banyak sangat keluar, dan sakit sngugut.. saya dah pergi klinik swasta, doc cuma bagi antiobiotik je..

5 Các câu trả lời

saya pun mcm tu, rasa mcm senggugut, berbau, lepastu demam. bila keluar ketul besar tapak tgn baru lega. mula2 agak takut & fikir mcm2. bila dh xde senggugut, xde bau, demam pun xde baru faham tu tanda rahim mgecut. makan panadol & antibiotik jugak masa demam tu.

Kalau sy seminggu rahim dah kecut.. 29 hari dah habis nifas. Lepas 2 minggu dtg period. Bila period keluar darah byk mungkin sbb lama tak period. Sy perhatikan juga. Bila pakai bengkung darah beku keluar sbb tekan rahim.

kalau macam saya 3 hari keluar darah ketul besar tu sbb makan jamu. lps dh habis, darah jadi coklat dan sikit. now, dh jadi kuning darahnya. dah nak habis darah nifas

kalau saya awal² je keluar seketul , and rasa macam sakit senggugut nurse cakap rahim tengah nak mengecut ..

Rengat tu. Lega kan selepas keluar darah ketul besar tu kan. Bagus tu, kecutkan rahim