selesema

ade tak petua nk hilang selesema masa pregnant? start masuk 13w sampai dh 17w still tak hilang selesema..doktor ada bg ubat, tpi still selesema..

7 Các câu trả lời

Better kurangkan pengambilan ubat..sis dapatkan tidur yg cukup,kurangkan terdedah dengan persekitaran yang tak bersih..banyak makan bawang putih,digalakkan setiap pagi sis alirkan wap air panas kemuka dan hidung..caranya :letakkan air panas dalam besen, tutupkan kepala dan muka dengan kain sambil sedut wap air panas tu..ulang beberapa kali sehingga sis boleh bernafas dengan selesa

5y trước

terima kasih sis, nnt sy buat

Saya amal kn minum air suam terus sis.. Siap simpan dlm terimos bila nak minum tmbh air msk minum suam2 sa hri itu doktor bagi ubat sa x mkn sa just minum itu je syukur 4 hri da okay sis try la...

5y trước

sy pagi dgn mlm je mnum air suam..sis mmg mnum air suam tiap kali mnum air ke

akan hilang sendiri nnt,u t dok bg mmg x kuat sbb pregnant. sapu vicks di hidung...

5y trước

tpi dh sebulan kak

Sapu viks kat hdung. Sy pun alami skrg. Sy spu viks alhmdulillah okayy

5y trước

terima kasih kak.. nnt sy beli viks

Mkn more vit c.. Buah oren espcially..

5y trước

Amalkan sis. Buah tu bkn la pengubat sakit. Just amalkan selalu, nnt tak kerap selsema. ☺️. Masa preggy ni, selsema mmg mudah menyerang ibu hamil. Antibody lemah.

mnum rebusan air bawang putih

Makan biji chia

5y trước

Boleh je makan mcmtu. Saya letak dlm air. Xkisah air apa. Tpi biasanya air susu atau kosong..