BOLEH BANTU SAYA ?

Ade sesiapa boleh bg pandangan ? Perut saya rasa kejang seperti ade prg dduk atas perut..bila nak ddk ketara sangat kejangnye.. Normal ke ? Saya 8w with small ovarian cyst.. #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

11 Các câu trả lời

Normal puan, pregnant with ovarian cyst agak sakit... Experient saya pregnant dengan dermoid cyst ukuran dalam +- 3cm... Saya tak boleh duduk kat lantai, tak boleh baring kat lantai... Setiap kali gerak tangkap pinggang dan perut... Sehingga 7 bulan dapat trace lagi cyst tu... Alhamdulillah baby survice sehingga selamat bersalin... Puan jangan risau, just follow je flow... Enjoy ur pregnancy, In Shaa Allah semoga semuanya dipermudahkan...

2y trước

Terima kasih atas doanya dan share pengalaman sis..lega sikit sy..sy first time jd mcm nie..so agak risauu..nak makan pun takut2 😅

Saya tak pasti kalau case puan (small ovarian cyst). Cuma, saya ada jgk cramp perut yg sangat sangat ketara. Doc bagitahu selagi takde pendarahan, it’s fine. Kalau ada pendarahan, risau hamil luar rahim. Kalau dah scan & kantung dlm rahim, it should be fine :) kalau puan tak pasti, boleh terus jumpa doc ☺️

2y trước

tapi hari tu dah 8w pon dia tak nak scan even sakit perut hari tu huhu takut dah laa 1st time pregnant 😵

waktu mula² sebelum masuk 10w,sakit perut cramp tu agak terasa dan mengganggu kerja sy seharian. bloated xpyh ckp lah. nk membuang susah. lastnya kena apendik 😅

2y trước

sis @suhaida hadi saya kadang je rasa, tapi skrg banyak sakit belah kanan, dia kadang2 je dtg sakitnya tu, takut la jugak kan, tak tau pulak dlman ni, tak pa la nnti sya cek, tq sis

ateyn. Alhamdulillah dh ok. skrg dh 18week. hehehe. menunggu hari nk p bt detail scan. risau jgk. sbb buat pembedahan waktu pregnant kan.😅

2y trước

Haa itulah tkt..hrp2 makin mengecil laa cyst tue..sy nak scan lg skli nnt..moga dipermudahkan

Tak sure psl cyst. Tp cramp2 tu normal je, dari awal sampai ptghn pregnancy sy cramp2 juga.

sya pun cram tiba lepas tu tak ada apa ok je

kalau kejang mcm cramp tu normal je awal pregnancy

2y trước

saya 4 bulan..ada masa slh bgn cramp..mmg sakit...buat beberapa saat..

Semoga dipermudahkan segala urusan

Terima kasih semuaaa..lega sikit

Nnt mommy bantu saya ye