loya

Ade petua nk hilang kn loya2 x...sy bru nk masuk 2 bulan pregnant..

1 Trả lời

Loya mengandung memang hormon.. Tapi kena jaga dr segi waktu mkn n pemakanan yg baik n dpt kurangkn loya bagi setiap org lain2 cara hilangkn loya ny.. Mcm sy bagun awal pg2 subuh kudap kismis atau kurma minum dgn air mineral n sarapan berat.. Lunch jam 11am+ mkn buah2 sesayur n nasi atau bubur.. N ptg mkn lg.. Mlm mkn buah n nasi awal sebelum magrib. Minum susu suam sebelum tidur.. Tidur awal sediakn gaviscon jika nk tidur loya lg.. Tapi kerap minum air mineral seharian 2L. So badan sihat tak effect hidrasi dgn asik muntah tu sebb mkn ada tenaga kat situ..sampai 4 bln hamil hilang semua alahan sudah sy..