boleh ke kite minum air kelapa??

Ade org kata xboleh. Ade kata boleh...ade kata dekat nk bersalin baru boleh...please jawab kann untuk sy...tertanya2 nie...heheh...

20 Các câu trả lời

Elok minum masa 3rd trimester. Orang kata kalau minum, nnti anak tu bersih je masa bersalin. Saya pun minum masa dah nak bersalin. Ada lah dalam 2 kali. Lepas bersalin tu, nurse ada tanya anak elok bersih, ada makan atau minum apa2 ke. Masa 1st trimester tu elok elakkn. Sebab lain badan, lain ketahanan. Macam kawan saya, dia keguguran. Walaupun tak tahu sebab apa, mungkin sebab minum air kelapa. Dia tak tahu dia pregnant masa tu dan dia minum air kelapa. Macam saya pulak, ada minum air kelapa masa 1sr trimester.. Waktu tu belum check pregnant atau tak walaupun period dah lewat 1 bulan lebih. Alhamdulillah, okay, tak ada apa2 dan baby selamat.

5y trước

Betul @syasya.. telur yg tak sempurna lambat laun akan gugur jugak... Kebetulan saja minum air kelapa harini besok gugur.. kalau btul, dh lama ada bukti saintifik.. dunia dh canggih mcmni, takkan la pengkaji tk dpt nk buktikan lg kelapa penyebab gugur 🤦

Sy dlu masa 11w pregnnt... Mnum 1 bji air kelapa.... Ptg tu sy ada pendarahan tp sikit jk lh... Sy p jumpa dokter... Dokter ckp kna hti2...bnykn rehat.... Tp selang brapa hri...sy kguguran....x rezki sy....sy redha... Alhamdulillah...skrg sy pregt. Lg bru 15w... Lepas ni sy akn lebih bhati2 bab mkn dan minum..... Tp sis... Jgnlh salah tafsir ya... Ada org bole jer mnum kelapA masa pregnt...ada org xbole...mcm sy...sy x mnum dh kelapa awl2 prgnt ni

Kelapa muda ini memicu kontraksi, jadi untuk menghindari bahaya sebaiknya jangan diminum kalau masih awal-awal kehamilan. Kalau di trimester ketiga enggak apa-apa, kan sudah jauh lebih kuat (janinnya)" kata Natasha Rizky di acara Ibu Pintar Trans TV. Ni saya ambik kt Internet 👆🏻

ikut pada diri sendiri jugak sis. kena try dulu seteguk. kalau badan rasa ok, Insyaallah ok. Sy minum je dari 5w. Nak bg hilang alahan teruk. Tapi tak letak gula. Tp dlm 2minggu skali camtu. Masuk 3rd trimester ni baru kerap skit.

Air kelapa tu bnyk khasiat,tk pnh plak dgr minum air kelapa keguguran😆sy start minum bby 3week skrng dh 36week,minum air kelapa tu bg hlang kencing kotor,bg kuat imut bdn,hb pn cntik ja

Air kelapa dia mencuci dalamn kita, ada y minum blh gugur, ad y minum tak gugur, lau sis tak yakin, tggu 7buln bru minum.... Takut terjadi apa2...

5y trước

Most welcome

sy 6bulan minum air kelapa ...alhamdulillah...xdak apa2 sis...smua Allah yg aturkan ....bdoa ja minta Allah lindung insha allah..smua ok..;)...

Dia ikot bdn sis... Saya ritu teringin sgt.. Mnum jgk. Tp tggu 4bulan bru mnom... Nt da 7bulan lebih kena kerap mnum.. Nt kulit anak bersihh je

Minum air kelapa atas diri sendiri, ada orang gugur ada tak, sy minum okey jer... Cuma cam buah nenas, tapai, air tebu tak berani nk mkn lg...

5y trước

Haah betul 2 mula2 kita minum kuantiti sikit, kalu okey blh teruskan... Sy dan 4kali bli, ph pde tue xnk dah air kelapa... Tgk pon tak terliur...

Leh je sy awl2 hritu lg minum fmly xde ckp le pon ok je air kelpa je pon bukn bhya lau air cola ke pepsi ke xleh la