Ade ke jenis yang prgnent tp tetiap hari still keluar darah sikit2. Bila g klinik cek baby semua ok. Akak saya da 10weeks tp darah tetiap hari keluar. Risau sebab dy da tunggu setahun bRu prgnent.

8 Các câu trả lời

Lebih baik pergi jumpa doktor , sbb Kita akan tau apa masalah Dan punca pendarahan tu, tolong jangan biar kan walaupun mungkin bukan pendarahan yang banyak.Jangan penting kan diri, sbb Kita Tak tau keadaan baby dlm tu mcm mana.mmg Ada sesetenggah wanita yang hamil normal ada sporting masa hamil tapi baby dkt dlm sihat.Kadang sporting Dan bleeding ni mungkin boleh jadi disebabkan uri dekat bawah atau mungkin disebabkan hormon semasa hamil.

Darah fresh ke darah yg mcm ujung2 period tu.. Wrna coklat.. Klu darah fresh better rujuk doktor.. Tp pape pon better rujuk kt doktor terus senang dpt jwpan.. Sy awal2 pregnen pon ada klua darah coklat.. Mcm hujung2 period tu.. Da rujuk doktor.. Doktor ckp xde mslh.. Sbb time tu scan da nmpk kantung and bby da ada heartbeat.. Doktor ckp sume ok.. Just suh continue folid acid je time tu..

Sy ada kawan yg masa mengandung mmg hari2 keluar darah (sikit2), Skrang dh selamat bersalin , anak sihat comel lagi. InshaAllah x de pape tu, tp akak tu kene g kk, mesti cek dulu. Monthly checkup pon, nurse slalu pesan kt sy, kalau bleeding sikit2, terus dtg KK, tp kalau banyakk terus g hospital.

Klo org tua² dlu ckp bunting pelanduk ..😅.. Ada yg sekejap je ,Ada plk yg sampai dkt nk bsalin msh Ada kluar darah sikit² .. tp baby alhamdullillah tkda apa² .. Tp klo sis risau ..mngkin sis try blh pegi hosp/klinik lain utk cek

Sy gitu sis anak pertama dr awl mgndung sampai beranak ada dara sikit2 ikut krputihan... Balik² masuk hptl.. Xda jua pa2 luka pn xda... Tp skg anak sihat walafiat skg umur sdh 6 tahun...

Better gi hosp sis..kalo gi hosp dokt blh check up and bg ubat kuatkn rahim... jom join group blh share and tnye apa saja https://chat.whatsapp.com/CFOQ5b1hBYd6K7g2iSdV0k

Sy.. 4 mggu lebih da keluar darah.. check doc alhamdulillah baby ok.. mmg kne bedrest je.. klo rse sakit n kluar darah ketul2.. cepat2 g hspital.. doakn sy n baby kuat

Uri rendah kot. Mcm sy, skrg still ade keluar darah tapi dah makin sikit berbanding masa warded 2 minggu lepas. Dr xde bagi ubat kuat rahim ke?

5y trước

Sy 12 minggu. Start bleeding 10 minggu. Detect uri bawah 11 minggu.