adalah ubat ranitidine selamat digunakan utk ibu mengandung?

Adalah ubat ranitidine selamat digunakan utk ibu mengandung since pregnant nih Saya takut nak makan sebarang ubat padahal Saya dapat dari klinik panel Dan Saya maklumkan kepada doc yg Saya hamil ..

2 Các câu trả lời

Pnh refer doktor dan dia ckp ubat ni boleh utk ibu mengandung. Ubat yg prescribed by doktor insha Allah boleh dimakan. Asalkn ikt dos n dh inform doktor kita pregnant. Mcm sy gastrik jgk. Tp stkt angin tu sy cuba utk x mkn. Sblm mengandung pn mmg sy cuba xnk biasakn diri mkn ubay. Klu dh mkn kenyang pn still x elok lg bru sy mkn ubat tu.

5y trước

Saya sejenis yg teruk xboleh dikawal takut bila tahan lagi Saya kerap muntah minum air pun muntah itu doc suruh makan ubat .. cuma nak kepastian Ade kah ibu ibu lain pernah menerima ubat sama dengan saya ..

Sis gastric ka?

5y trước

Doctor ada bg sy ubat ni juga masa sy pregnant