hisap jari,main air liur serta kulit pnuh ruam susu bgaimna mngatasi

adakh normal bgi bayi berusia 2 buln ++.hisap jari,main air liur...bgimna mngatasi masalh ruam dibhgian muke

2 Các câu trả lời

slepas nyusu kn ank bersih kn muka leher ank dgn kain brsih basah ye sis . jgn pkai tisu bsah . xelok . bby isap jari main air liur tu mmg normal pd bby 2bln ke ats. hnye lap kn shje dgn kain brsih . susu bdn ni pns sbb tu bila kne kulit ank akn naik ruam .

2y trước

klau basahkn kapas utk muka yg kita slalu pkai tu then lap kt muka baby bole ke?

Tips sy.. Lepas menyusu.. Lap muka baby adn leher baby dgn air paip.. Biarlah mlm ke ape ke.. Sbb susu ibu ni like boleh buat ruam kt muka baby.. Sy mmg amalkan cmtu kt ank sy.. Alhamdulillah..xde ruam mcm kanak2 lain..

5y trước

tq sis atas usul nya..myb sbb ayu lp pkai tisu basah tu mkin naik ruam susu