Pertuturan anak anak

adakah tidak knapa² klau anak usia 2 tahun 1bulan blm lancar sgt bertutur? tapi mnyebut abc dan 123 dlm bhasa english dan mandirin pandai walaupun masih berterabur sebutan nya? bila kita panggil dia fkus dgr pastu ambil apa yg kita suruh.

3 Các câu trả lời

Tak lancar tu maksudnya masih baby talk ke? Umur 2 tahun should be able to construct 3-4 words in a sentence. Just keep on talking and talking.😊 Boleh set up story telling untuk anak juga. Beli storybook yang simple je. Apa2 pun sentiasa refer doktor tau untuk milestone anak.

3mo trước

bila d bagi arahan dia faham. membaca abc mengira 123 dia lancar. clor dgn shape pun dia paham. cuba bila nak sembang dgn kita dia blm mahir sgt utk mnyusun ayat.

based on pengalaman sy doktor kata normal asalkan dah faham arahan dan boleh sebut beberapa patah perkataan