Seks diawal kehamilan adakah selamat??

Adakah melakukan seks semasa trimester pertama kehamilan selamat??

36 Các câu trả lời

Emm sy Alhamdulillah Trimister pertama, kedua so far OK je.. Xde mslh pendarahan or apa2.. Even Dr ckp sex time preggy xde mslh.. So depends on stgh org x semua sama kan... 🤭

Depend kepada individu. Kalau ada doktor tak sarankan disebabkan rahim tak kuat / ada bleeding, better elakkan. Kalau takde masalah rahim tak kuat atau bleeding, boleh je

sy on je hari2 plak tu..kehamilan Kali ni terasa mahu aje...xkira jam berapa...tp kena Ada give n take..🤭😘

saya nak buat sex sbb dah akhir² trimester pertama ni. nafsu ni jadi membuak. tapi still takut nak ajak suami bersama. sanggup menahan rasa keinginan tu 😌

Pd dokter slalu sugest untuk stop dlu.... Sebab boleh jd bleeding....tp terpulang pd individu juga... Jika berhati2 x lasak... Insyaallah x der paper....

ats badan masing2 . mcm sy still je bersama tp slow2 je .. tp kalau puan prnh bersama n ad bleeding better stop dulu smpai trimester kedua

Klw sis mampu sis blh ja bap trimester 2 sma 3 ssh sda tuh cpt penat sy sendiri 36weeks 6days nie nafsu ada tpi langsung x larat

sy trimester pertama, kedua.. buat jee.. alhamdulillah skrg baby sihat je dlm perut.. tapi ikut atas individu ye sis ...

kalau boleh first semestar tidak digalakkan second semester boleh baby pon dalam rahim kita dah kuat

Depend sis.. kalau kandungan sis xdak masalah, kesihatan sis ok.. ok ja.. apa2 pun tanya doc