Dampak makan pulut semasa dalam pantang

Adakah makan beras pulut di larang makan semasa berpantang?? Dan adakah klau makan akan berdampak pada baby kita?? ##ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

1 Trả lời

Rasanya ni lebih kepada pantang larang orang dulu-dulu. Kalau ikut pendapat skrg dan dari segi medical, tk ada masalah pun. Selagi tk ada alergik dgn makanan tu, tgh pantang pun boleh makan. Sy pun tktau lah kenapa byk sgt yg tk boleh makan masa berpantang, dan saya pun bkn jenis yg akan ikut pantang Melayu ni sbb sy tk nampak apa benefit dr segi kesihatan. Ikut puan nk ikut pantang adat atau ikut gaya moden.