Kuning baby

Adakah disini baby nya kuning Ada tips tak untuk hilangkan kuning baby, Sudah masuk wad 1 hari, pergi cek up KK sudah 2 kali, dan dokter panggil pegi lagi hari sabtu ni untuk cek lagi(ambil sarah baby)

2 Các câu trả lời

normal sis..sya ni..14hari , stiap hari ambik drah cek kuning di kaki.. spnjang 14 Hari, 2 kali masuk wad kuning duduk bwah lampu..bacaan kuning turun naik. ada hri naik, ada hari dia turun. nurse kat wad bgthu sya, biasanya lambt turn sbb pusat baby lambt tggal. btul juga, anak sya pusat lmbt tggal, hari ke10 bru tggal.. kuning pon turun tpi slow slow. akhirnya doc ambik drah n air kencing untuk cek fungsi hti n jdikan prolonged jaundice. sbulan lps tu bru dtg cek kuning pulak .tpi lps luruh pusat tu, nmpak prubahan dkt anak sya. kuning kat muka dh xnmpak sgt dh..nmpak merah dh muka. kencing berak pon mkin okay. hrap smua okay la. pesan sya stu je,jgn bgi anak panas pans. kerap kan mandi air biasa shja dn xperlu bedung.

1y trước

thanks sist for your answer

normal tu sis. anak sy 5x amik darah untuk check kuning. kerapkan menyusu baby, setiap 2 jam. kalau baby tidur, bangunkan dia untuk menyusu. baby kuning banyak tidur, jadi awak kena alert setiap 2 jam kejut baby bagi susu. awak jaga pemakanan, elakkan halia jamu kunyit.

1y trước

awak bagitau mertua, sementara anak masih kuning ni, awak tak boleh makan halia, kalau awak breastfeed anak. lepas anak habis kuning, dah boleh makan makanan berasaskan halia.