Mengeras adalah braxton hicks?

Adakah braxton hicks berbahaya? Apa yg terjadi bayi mengeras dalam keadaan lama namun tidak kerap. Mungkin sehari 3 kali.. #ingintahu #firstbaby

1 Trả lời

Baby tak mengeras, yg mengeras tu rahim/uterus kita. Benda tu normal bila dah start masuk 2nd trimester. Rahim kita tengah prepare untuk bersalin yang sebenar. Kalau sakit yang terlalu kuat dan terlalu kerap, atau kalau ada keluar air ketuban, itu yg berbahaya dan perlu ke emergency terus