Bacaan Gula Tinggi

Adakah Bacaan Gula Pagi 7.0, Tgh 6.0 Petang 6.1,mlm 5.9 Dikira Tinggi Semasa Awal Trimester Kedua

14 Các câu trả lời

Bacaan pagi puan tu tinggi.yg tghri/ptg/mlm tu normal je..masalah puan tu pagi je.tapi seelok nya pagi tu nk dpt pointer [email protected] pun dah ok.cuba makan malam nasi sesenduk rata @nasi sukat dalam mangkuk kecik macam kuah sup di kedai.lauk ikan @aym 2,3ekor makan.sayur sawi /brokoli semangkuk kecik tumis.lepas makan nasi tu..bnyk kan minum air kosong sampai nk pergi cek bacaan gula pgi.insyaallah bacaan gula pagi cantik.

Gula pagi selepas makan harus nya 4.5 atau 4.1 di atas 4 kalau di atas 5 dh tinggi tu sbab pagi kita blum makan apa2 lagi. Kalau tengah hari lepas makan harus rendah 6.3 kalau lepas dari tu 7 ke 8 dah kira tinggi sangat tu. Untuk ibu yg hamil gula tinggi boleh membesar kan baby dalam perut elak kan makan yg manis sewaktu nak cek gula. Kurang kan makan nasi banyak penuh kan makan sayur.

Kalau sya nak kawal gula and kalau darah low blh makan epal hijau mmg semua nya ok. Mcm sya gula tinggi hb low amal kan epal hijau semua ok dan sekarang sya dh melahir dengan nomal and tak da masalah apa2 baby pun sihat and cukup blan 39minggu sekrang sya pantang 25minggu😘

Maybe sis boleh tukar menu breakfast.. try ambik oat + low fat milk.. malam tu puasa start pkul 10, mknan heavy jgn lebih dr jam 8malam..bacaan pagi lpas breakfast 6.7 kebawah tapi setiap klinik kdang tak sama paras normal or tak normal.

Sminggu sebelum pg mnum air gula.. Bnyakkan mkn mknn rebus.. Kurangkan mkn nasi.. Bnyakkan mnum air suam.. Lebih elok mkn peria rebus or buat jus peria.. Elok utk penyakit kencing manis n darah tinggi..

4y trước

Peria memang utk turunkan kencing manis lg2 yg ada gdm ... Tp mkn peria jgk hb jadi low

Pagi tuh tggi..kalau pagi seeloknya bwah 5.4 ikut kk msing2..kalau tgh hri ptg mlm tuh kena bwah 6.7..y lain okay dh cuma pgi tuh tggi sgt..stop mkn awal before buat bsp..

Gula pagi tu tinggi. Sama macam saya. Saya around 6.1-6.4. haritu dptla 5.3. itupun nurse tulis merah jugak.

Bacaan awal pagi sblm sarapan tinggi tu 7, kalau x silap kne below 5.3/5 gitu..

Sgt2 tinggi.. Pagi sblm brkfst gula kna 5.3 2 jam selepas makan 6.7

4y trước

Lain KK lain saranan kot 😂 sbb ni nurse and doc yang inform kena gap sejam selepas makan utk check BSP tu. Sampaikan doc tu mcm marah sikit sbb ad yg gap dua jam.

Tinggi sis.. Biasa klu tnggi mcm ni mst dok bg ubat or insulin

4y trước

Klu mik insulin OK baik teruskan.. Risau jgk kt baby tkut lekat kncing manis