Ada tak tips utk cepat mengandung..? Saya dah 4 taOn kahwin xde ank ag..

Adakah ada tips cepat mengandung

35 Các câu trả lời

Tips dia jngn stress nak anak , macam saya dulu kak saya bunting pelamin tp hnya berthan 3 bulan nk msok 4 bulan detik jntung dia stop .. next kedua gugur saya pun tk tahu saya pregnant balik lepas gugur saya stress org ckp saya tk ad anak pdhl kawen tk smpai setahun ..kata tkpyh ckp tk ada rezeki tp pada yg sama saya pregnant tnpa saya thu tp tk ad rezeki gugur kali 2 .. saya pun nak stop malas nk berharap , saya redhaa dengan kuasa allah saya percya pada rezeki allah pada masa saya sebok kerja tnpa hnti cari duit allah selit lagi rezeki saya pregnant saya rasa senak kt perut , balik rumah saya check positif saya mula tk percya sbb saya gugur tahun sama bermkna 1 thun 2 kli pregnant 2022 saya beli bnyak2 upt test baik murah tu mahal .. last saya pergi klinik saya buat lagi upt untuk double check saya pregnat 5 mnggu dan saya terus ckp dngn dokter saya ad sejarah gugur dia terus bg ubat kuat rahim .. now anak satu da 1 thun .. jngn stress untuk nk dpt anak , percya laa rezeki allah tu luas .. percya laa akan ada sinar bila kita sabar dan redhaa

Saya skrg 4 tahun perkahwinan, baru selamat melahirkan zuriat 3minggu lepas. Sis dan suami ada buat check up doctor tak? saya checkup dan dpt tahu saya ada pcos kedua2 ovary. suami saya sihat takde masalah. Dpt je tahu doctor dah consult, Saya terus amalkan diet, bersenam & ambil supplement fish oil, vitamin D, coq10 & ovasitol utk boost kan lagi kilang telur saya. Mmg keluar duit sikit tapi Alhamdulillah sgt berbaloi. Saya celup OPK hari2 sampai dpt tahu waktu subur. Bersama pada waktu subur. 3 bulan konsisten amalkan diet, senam & tak pernah skip supplement. lekat terus, pregnant dgn sihat & telah selamat melahirkan baby comel. Dlm masa yg sama redhaa. Selalu doa dlm hati, "Ya allah, aku ikhtiar dgn penuh sedaya upaya aku ya allah, tanpa putus asa, dlm masa yg sama aku redhaa ya allah, berilah aku zuriat. Pandanglah ikhtiar aku ini ya allah"

2t trước

Alolo sama je kisah dgn saya lebih kurang. cuma saya sorang je yg bermasalah. Telur tak matang banyak dkt kiri kanan ovary. Alhamdulillah kan sis, happy betol dpt pelok zuriat sendiri kan. rasa mcm tak percaya dpt mengandung & bersalin, 4 tahun penantian. baby dah 25 hari hari ni, hari2 ckp dlm hati tak sangka nya ada bby dkt sebelah 🤣🤣 Inshaallah kan sis, selagi ada rahim mesti boleh pregnant. selagi tak putus asa ikthiar.

Kalau x ada masalah apa2 blh cuba guna OPK test kit utk kesan waktu subur. Bersama ngn suami ketika waktu subur blh tingkatkan possibility utk pregnant. Beli kat shopee murah ja. Boleh tengok tutorial cara guna kat TT atau youtube, ada doctor yg share. Sy guna opk 4 cycle jg alhamdulillah skrg dh 7 bln mengandung. Lama jg la 4 kali cuba baru menjadi tu, mgkin sbb sy x pandai guna OPK tu. Sambil tu blh amalkan folic acid bagus utk kesuburan dn prepare tubuh utk pregnant. Yg penting jgn stress2, doa banyak2 moga ada rezeki sbb kita hanya merancang tuhan yg menentukan. Mudah2an ada rezeki sis. 😊

tips yg sy cuba kena stop mknn fastfood pastu p berurut kg untuk naikkan peranakan...sy buat 2kali p berurut kg pastu sy amalkan minum air akar kayu...dan air tea roiboss boleh search dkt google ad jer yg jual...dia baiki dalaman kita...dan sy xmnum ais batu langsung time tgh usaha nk anak tu...pastu kena trun berat bdn and last sy xberharap nk ad anak...just serahkan shj pada allah..rezeki ank ni dia akn ad cpt atau lambat jer...cuma kita kena jaga emosi kita..jgn stress² kena slalu positif supaya mudah lekat InshaAllah...dan lagi stu kena tahu waktu subur .

Saya ttc hampir 4 tahun step 1 sy pg klinik untuk cek diri sndiri sama ada, ada pcos ke cyst ke fibroid ke atau masalah lain, then doc sahkan sy pcos. Apa sy amalkan mnum susu efferty sbgai ikthiar, kira btul2 waktu period sama ada regular or tak, bersama masa btul2 masa tgah ovulasi, redha je masa tu ada rezeki adalah. Jaga pemakanan tu ofcoz then alhamdulillah Allah bgi rezeki naik 2 line bulan 1 haritu. So awak sy nasihatkan jgn stress, jgn fikirkan sgt usaha tu teruskan tau. InsyaAllah sy doakan tahun ni atau tahun akan dtg awak berjaya pregnant.

hai sis, utk sy pula.. sy pernah amalkan susu efferty taro (1 jar) dan coklat (1 jar). sbgai jln ikhtiar utk prgnant, stabilkan hormon, msalah priod dan keputihan.. (atas bdn msing² tapi boleh Cuba) di samping tu, sy pernah mngamal pemakanan diet suku suku separuh (DSSS) utk mslah berat badan dan ksihatan yg lain serta byk zikir, serah kpd Allah dn byk berdoa mtk Allah hadir kan anak ke dlm rahim, alhamdulillah lps pd tu.. lekat anak smpai skg dn tgh tunggu masa utk bersalin. smoga Allah makbul segala doa sis dn ttc yg lain. Aamiin Ya Mujib

Tips dia : check up klinik. Serious. Dari sini kita tau apa punca masalah dan dapat tau cara nak tackle masalah tersebut. Andai kata puan dan suami tiada masalah kesihatan, anggap je lah belum rezeki. Boleh follow page ttc. Ramai yg share cara2 hamil. Salah satunya kena tau bila tarikh subur, guna ovulation strip utk check dah subur ke belum, kurangkan berat badan kalau berlebihan, elakkan merokok baik suami atau isteri, dan antara yg penting ialah jaga pemakanan.

sy ttc 10tahun.. nak ckp try hard tu pun tidak tapi agak depress bila xde baby. and bila dah masuk tahun ke10 sy jadi redho & focus kami dah ke arah lain. tiba² sy x sihat & bila check doc sahkan baby dah nak masuk 4bulan🤪. seriously unexpected tapi tu la sy pernh dngar ramai yg kata, belajar utk redho. Allah akan bagi bila kita redho. now sy tngh 6bulan+ preggy and bila kira² rupanya waktu anniversary yg ke10 mmg dah melekat cuma kami x tau

sy cuba semua yg org bgtau,tips dkt tiktok, minum pati delima, berurut, supplement, turunkan brt badan sikittt, makan sihat, kurgkan kafein, minum air kelapa, beli test utk cari hari subur, mandi hujan pun ye jgk!! x lupa jgk berdoa setiap kali lepas solat, amalkan zikir utk hamil.. smpai akhirnya sy korban berhenti kerja & x pjj lg dgn suami.. alhamdulillah allah bg rezeki hamil.. semoga dipermudahkan urusan sis ya ♥️👶🏻

2t trước

Kita sama la, sy pun lepas resign bulan depannya dah pregnant

walaupn sy ank dah dua org..sy berharap yg no 3..sbb umur dah 30 lbh..2 kli keguguran..mmg x berharap..2019 & 2023(buln 2) sy keguguran..masa tu dah putus asa..sy try mkn folic acid,g berurut n bersama time subur..alhamdulillah buln 9/2023 sy lekat yg no 3..kira ni jarak kehamilan paling jauh..yg sblum ni jarak 2 thun..2012 ngan 2014..no 3 ni bulan 5/2024 insyaAllah sy bersalin..tu pn x jangka akn lekat..rezeki..😊😊