tekanan darah tinggi di trimester ketiga (8bulan)

Ada yg Kena mcm sy tak tetiba tekanan darah tinggi hujung2 kehamilan ? Cuba share skit pengelaman. N mcmna nak kurangkn .. First pregnancy

2 Các câu trả lời

mmg kdg2 ada sesetengah ibu mengandung begitu..ada yg lepas bersalin tekanan nek tinggi..sis mgkn xckup rehat,kurang tido..jgn stress.ujung kehamilan mmg mcm tue bnyk hal nk fikir.sis bnyk kn selawat,spy tenang, selalu la lakukan senaman tuk ibu mengandung..minum air putih yg ckup.tido jgn lewat..jgn angkat benda berat,jgn berdiri terlalu lama..amalkan mkn buah delima dan kurma tuk perkembangan otak baby,baca la yg ada d Theasianparent nie..semoga urusan sis permudahkan ya..

Sy pun sama.. 2 minggu ni tiba2 tekanan darah tinggi.. Sebelum ni normal je.. Next wk check up lg.. Doktor bgtau mmg ada kes mcm ni pd akhir kehamilan..