36 weeks

Ada yg bersalin 36 weeks tak sini? Share lah pengalaman heheheh

42 Các câu trả lời

saya baru ja bersalin normal baby kembar 13.04.2022.. 36 weeks 2 days... pengalaman saya bsalin baby kembar kali neh amat dipermudahkan..syukur pd Allah.. amalkan zikir nabi yunus.. saya amalkab zikir neh masuk trimester ke3.. pecah air ketuban subuh..smbil otw p hospital.. dlm keta pasang zikir neh..masuk bilik penilaian pun sma dengar zikir neh psg kat hp.. masuk labour room pun sma dengar neh.. alhamdulillah jalan cm buka..tp sakit contrantion sis boleh tahan lagi..doc ckp mama contraction kuat da d bacaan ctg baby..mama bolh tahan lgi.. saya kata masih..tp serius..masih tak berapa sakit ..x taw kno..hinggal lah fully 10cm pun sma sakit masih boleh bawah bincang.. Alhamdulillah lahir baby girl twin 1 berat 2.72kg twin 2 berat 2.5kg..doc kata size baby twin mcm baby single..berat..boleh tahan mama..🤭time dr subuh tue sis langsung x mkn..smpi la kat labour room sis lapar doc kasih benar makan buah kurma sebiji ja..air hanya tuk basah2 tekak.. berkat zikir nabi yunus..urusan persalinan baby sis..amat mudah..terima kasih ya Allah... pastu sis ada juga la post kat story minta doa tuk permudahkan persalinan nnti..kadang kita x sedar dlm ramai2 hamba Allah pasti ada yg termakbul...suami pun turut mendoakan sis siap temankan p LR.. bayangkan sis hanya makan buah kurma sbiji ja..air basah2 tuk tekak..push tuk 2 baby😊semua dengan izinNya..terima kasih ya Allah🤲🥰

2y trước

Bestnya baca pengalaman sis... Alhamdulillah, sy pula dulu masa anak kedua nurse/dok kat hospital tu x benarkan sy utk minum basahkan tekak.. Sdgkn sy x sempat pun sarapan apa2 dari rumah Walaupun setengkuk air.. Pelik sy, sbb tempat lain kena paksa lagi mkn & minum utk tenaga masa meneran nanti.. Yg tempat baby kedua nie memang mengecewakan.. Dari bahagian register sampai la kt dlm, nasib baik melahirkn yg kedua tu sangat la dipermudahkan.. Syukur alhamdulillah.. Apapun tahniah..

Saya bersalin normal 36 weeks 6days..Malam tu rasa perut tak selesa sakit perut tapi sekejap² lepas tu terjaga pukul 2:30 pagi pegi toilet lepas tu rasa ada darah keluar lps tu cepat² siap kejut suami pi hospital, masa tu check bukaan dh 2cm tapi agak lmbt jugak nak dapat katil 😅 dlm pukul 9 pagi. Lepas tu dh dpt katil tak berhenti asyik berjalan je sampai lenguh kaki sbb nk cepat kan bukaan dlm pukul 4pm tu dh start sakit contraction tapi tak kuat sangat rasa mcm senggugut biasa sekejap² je rasa, dalam pukul 5:30 pm sakit contraction tu makin kuat 2 kali ganda dan makin kerap pukul 6pm tolak masuk labour room sbb bukaan dh 7cm dalam pkul 6:39pm, Alhamdulillah selamat lahir kan baby boy, berat 2.94 21/2/2022 bersalin normal 💕#firstbaby

2y trước

Anak pertama sis

harini saya baru buka buku. saya single parent. ada tanda2 mengandung tapi takut nk buka buku sebab xda sijil nikah. harini baru terdetik nk buka buku. buka buku n scan smua rupanya dah masuk 36minggu 3 hari. due 26 bulan 10 ni. klu xda tanda doc suh g hosp terus induce. doakan saya semoga selamat melahirkan. first baby. baru nk buat persiapan. allahu.😭

1t trước

insyallah, semoga dipermudahkan segala urusan kamu dn selamat melahirkan...... sy due date 17/10 ,36w 1day

Mcm sy ank first 36w lebih dh bsalin, bby nk keluar awal, mertuban pecah .. g spital jln 2cm je.. seharian 2cm tulaa,last doc masuk obt keesokan paginya.. mlm.baru bby keluar..Alhmdulillah lps bby keluar xde mslh ape..boleh balik jalani ari berpantang dgn jayanya..hehe

2y trước

tkt plk dgr msuk ubat

Para ibu2 nak tanya lah... Saya 36 minggu 2 hari... Saya pye celah2 anu dh mula trsa sakit2 dn bawah perut... Sekejap sekejap dtg sakit smpai ke pinggang... Tu tnda2 nk bsalin ke? Tapi bsalin 36 minggu 2 hari bby dh kira matang ke?

2t trước

selamat malam semua..saya nak tnya..sy da 36 minggu sakit celah kangkang, anu dan perut balik2 mengeras, bergerak dan bjalan sikit nak terkencing..apakah ni tanda nak bersalin

sy 36w 5d..dan sdg berjuang mlwn covid..doakan sy dan bby kuat ya..

2y trước

aminn...🤲

Sye baru lps bersalin 36w 3day. 24/10/2022. Air ketuban sye pecah sendiri pada jam 5pagi pastu start sakit 5minit. Org kata contraction mengeras 5minit. Tp sye bukan mengeras, sye rasa mcm senggugut tp yg 2 kali ganda sakit sampai pinggang and peha semua sakit. Mmg masa tu rasa azab dia katil labour room tu bergegar2 sye goyangkan sbb nak tahan sakit. Alhamdulillah jam 8:09mlm sye dapat bersalin secara normal. Lps bersalin pun still rasa rengat, sbb rahim blum mengecut.

hihi sy bersalin 36wks 5day 😄 alhamdulillah, berat baby 3.3kg, ibu nye pun oke, xdk mslh ape2

9mo trước

Apa tanda2 sis ?

36weeks 5day.baru keluar ward lepas 3hari kena tahan because sakit pinggang teruk .contraction ada but jalan langsung x buka .then just dpt injection balik rumah.but baby kerap mengeras.

2y trước

samalah dengan saya.

sekarang kene masok wad 36w2d sbb laluan dh bukak 3cm . doakan urusan sy dipermudahkan ye suma 🥰

2y trước

Aamiin yra ... Doakan kmiy jga yaa para ibu