dah 11w . tapi alahan on off,penat rasa badan.makan je muntah.sampai fhedup dengan diri sendiri😭

ada yang sama tak . ke ada yg alahan da hilang ?? start 7w sampai sekarang . taktahu bila nak hilang

9 Các câu trả lời

Sy nak masuk 14w. Tiap kali makan, confirm muntah. Tapi sy tak kira, nak makan jgk🤣. Sy cari makanan yg sy suka walaupun tahu lepas tu confirm muntah. Ni utk paksa masukkan nutrients dlm badan. Awk cuba minum air sejuk ais. Kalau tak boleh jgk, minum air lemon honey panas atau sejuk. Lepas tu, pastikan ada Vicks inhaler atau hidu/sapu sikit apa2 minyak berangin utk elak muntah. Baring belah kiri

11mo trước

tapi okelah boleh jugak pilih makan, sy masuk makanan apa apa semua di uwerkkk nya . tak cukup tekak hidung pun nya keluar sekali

Dont worry kita senasib. Saya baru je lepas muntah nasi + milo 😂 saya stop makan sebelum 7pm. Baru boleh tidur dengan tenang. Kalau tak malam pun muntah. Kalau saya, kena makan kuantiti sikit tapi kerap. Telan kurma saja pun OK. Tapi kena careful sebab gdm 🙈

11mo trước

tulah . apa kita makan nya tendang keluar . langsg tak boleh buat apa kain buruk betul jadi dia.

Sama mcm saya sis alhamdulillah masuk 13 week dah kurang, sis jgn bagi perut kosong ye sentiasa mengunyah mknan ringan. Dulu awal2 saya biarkan perut kosong lepas saya dapat tahu kena makan 2 or 3 jam sekali alhamdulillah baru kurang muntah.

11mo trước

Sabar ye awak saya masa first month smpai nak msuk 3 bulan betul2 down sbb asyik muntah. Alhamdulillah dah msuk 3 kurang dah

sama la sis. sy pon 11w. alahan start dari 6w smpai skrg x hilang. makan je muntah even minum air kosong seteguk dua. kadang sampai terbaring. hadap je la. kadang kesian jugak dkt bby bb kita tak boleh nak makan.

11mo trước

sy pun sama start 6w jgk sampai skrg nak masuk 13w pun still mkn muntah. lepastu lately ni kerap sakit kepala mcm nk pecah rasa tak tahan betol 😣

Sy masuk 12 weeks alahan makin kurang pulak. Risau jugak dibuatnyaa 🥹 tgok org lain semua masih ada alahan lagi. Sy mual2 muntah tu ada lagi, tapi dah tak seteruk 9 weeks - 11 weeks haritu 🥲

11mo trước

mungkin da hilang . best nyaa . sblm ni on off alahan fikir mcm tu jugak , oke ke tak muntah ni . sekali dtg balik alahan insafffff .

ramai je sis senasib. sy 13w pun muntah2 lagi . now kerap mlm2 pulak tu 😭sedang bertabah dan belajar untuk happy kan diri sendiri . hari2 pujuk diri sendri esok ok ni 🤣🤣🤣

11mo trước

tulah. husben la selalu bg semangat . tak lama da tu nanti oke . padahal kita sendri tahu keadaan kita mcm mana .

tu biasa,saya pun mcm tu,bila x preggy mkn mangga Muda,dah preggy loya pulak tgok mangga🤣

cari makanan yg ada sikit asam, mcm laksa ke,1

11mo trước

makanan fav laksa . tapi yg fav semua taknk pandang sekarang. 😭

Sma la