Ruam

Ada yang kena mcm ni tak?ape ubat?

Ruam
11 Các câu trả lời

saya masa bersalin anak nombor 2 dulu ada kena gatal2 mcm ni sbb masa tu pantang .salah makan ikan haruan fresh masak sup je . then gatal mcm ni .sampai kena ke baby .satu mlm tu je dia timbul then esok nya hilang lps saya tak bagi baby menyusu saya .sbb saya allergy . kalau ada tersalah makan better jgn bagi baby susu badan dulu .kalau surut gatal2 kat baby tu memang betul lah sebab allergy tu . then saya esok hari tu baby dh hilang ruam mcm tu .saya sendri je yg tinggal .saya minum bnyk air and letak krim gatal dkt badan saya baru hilang ruam gatal sbb mkn ikan tu

Saya pernah beli krim C2 namanya kat farmasi, tak pasti kat farmasi lain ada jual tak. Dia dalam bekas bulat leper kecik je, harga RM12 lebih kalau tak silap. Saya sapu kat ruam muka baby saya, sehari dua dah clear. Masa tu baby baru 2 bulan. Lepas tu kalau ada gatal2 nyamuk gigit ke, ruam lampin ke, saya guna krim tu jugak, alhamdulillah berkesan sangat.

Ni eczema ni..anak sya pun dlu start umur 1 bulan dh kne camni.mcam2 produk kat frmasi dh pkai tpi x hlang pun.last2 pkai lotion & mndian Ezerra bru la baik.umur die msuk 10 bulan dh baik.try la k

5y trước

Ezerra lotion n mndian bleh beli kat mne2 farmasi pun ade.sya biase bli kat frmasi alpro je

Sapu Allano lotion.semua boleh.ruam kat kemaluan baby pun hilang dlm 1 mlm je.anak2 saya byk kena ruam susu & allergic so saya sapu Allano lotion je.blh pm saya utk details.(010 520 6485)

Cuba sabun ni.. anak saya dulu yg 1st kena cmni.. try MCM2 x jalan.. last kawan recommend yg ni beli n serasi sgt2... Nak try bole wassap saya Www.wassap.my/60135168189/SABUNNEEM

Sama lah dengan anak sy. Sedih tau tengok baby kena macam ni. Sy bagi baby sy kerap guna lotion. Macam2 sabun or lotion sy guna. Alast sy guna sebamed. Cuma bekas putih tu belum hilang.

5y trước

Sy guna lotion sebamed ni baru start minggu lepas. sejak guna tu kulit dia perlahan2 lembut, sekrang ni dalam proses baiki kulit dia.. cuma tu la bulat2 putih belum lagi hilang

Bawak ke klinik utk pemeriksaan lanjut. Biar doc suggestkan apa ubat yg sesuai. Takut alahan pemakanan.

5y trước

Ada possibility fm tu x rasi dgn dia. Itu salah satu punca naik ruam, selain muntah² dan cirit birit/sembelit.

tu kuram bukan ruam. Lebih baik jumpa doctor daripada dengar cakap org. Kecian kat baby

Anak saya ada dekat leher tapi dah kurang sikit. Ni ruam panas kot. Cer letak lotion

5y trước

Bukan

Sy pun ada kene mcm ni.. mmg sy allergy seafood. Bila makan, jd mcm ni