elok tak untuk minum

ada yang kata tak elok untuk ibu mengandung minum.betul ke?#bantusharing #ingintahu #firstbaby

elok tak untuk minum
14 Các câu trả lời

klau ikutkan takelok untuk wanita takkira mengandung atau tidak sebab akan ada cyst.. makanan dlm tin pon takelokk untk wanita klau boleh elakkan... klau kerap minum masa mengandung kulit baby sensitif sikit dan kulit baby akan nipis...saya bgtau ni sebab dlm family saya dan anak sulung saya kulit dia jadi sensitif sikit memang kalau minum kulit baby akan cerah cuma kulit baby akan sensitif sikit...

Tak digalakkan. Kalau nk mnum jgk better fresh soya. Yg ada dah dibotolkan atau dlm kotak biasanya ada GMO soya atau genetically modified. Sbb tu biasanya rmai ibu claim anak kulit lebih sensitif

Masa mula2 preggy sy suka sgt and fav .. lpstu 12w scan doc kata ada cyst & fibroid so doc minta sy benti minum nie sbb soya boleh aktifkan cyst kita..

sy ank sulung ms prggy..stiap hr mnum soya..bila brslin ank.putih melepak..dh bsr skit org ingt ank cina..bapak kawen gn mualaf😂😂

saya anak pertama jer....tapi effect of anak pertama kulitnya jadi sentisive selalu naik ruam merah..3 anak yg lain saya stop...

kawan sy suke minum time pregnant then die kate tulang ank die mcm xkuat...elok minum susu biasa...jgn soya

alhamdulillah elok je sbb ada folid acid dlm vsoy ni bgs sgt² utk ibu mgndung ☺️

biras sy mnum niee mse mngandung,bile lahir kulit bby diee bersih jee,..

masa anak no 5 minum soya ni elok n sesuai je masa mengandung..

bleh ja sis..sy dlu ske mnum soya😊😊