perlu buat mykid ke?

ada yang kata mykid dah dimansuhkan and ada yang kata ditangguhkan? yang mana satu betui ye?

1 Trả lời

Mykid hanya dokumen tambahan yang tidak wajib. Yang wajib adalah sijil lahir. Terpulang pada kita untuk buat atau tidak. Mykid tidak dimansuhkan, tertangguh tu ya sebab kekurangan bekalan cip. Awak nak mohon mykid boleh tapi proses untuk siap kena tunggu lama. Ada yang dekat setahun mohon tak dapat lagi. Apa2 awak boleh rujuk JPN untuk maklumat terkini.