Anak first 8bulan ibu preg...

Ada x yg nak cepat ada anak tanpa merancang.. Berapa lama dpt dari umur anak sulung... Saya nak cpt dpt anak supaya senang jaga 1kali..tapi rasa malu pulak bila anak masi 8bulan preg.. Dlm masa yg sama bersyukur sbb umur da meningkat dpt lagi rezeki anak.

14 Các câu trả lời

Saya anak sulung 6bulan da pregnant yg ke-2,Skrg da bersalin pun yg kedua. Memang saya dan suami merancang anak rapat,biar membesar skli harung, penat pun sama. Sbb insyallah kalau nak ke-3, plan kami ke-3 tu gap yg jauh sgt. Apa2 pun mental n fizikal awak kena kuat n support dr suami pun penting Jgk. Alhamdulilah anak yang pertama xda masalah n senang jaga. Kalau tanya masa checkup nurse n doc, Sbb factor usia walaupun dlm 30an, saya Xnk beranak umur 40an. Itu masa saya rehat n besarkan anak ja. Alhamdulilah doc/nurse memahami.

2y trước

Kalau xmampu nak hadap, gapkan la. Saya pun nasib kesabaran iman ni tinggi lagi. Sbb pikir ni skjp je. Nnty lgi mcm ragam

Saya sis..Tp saya pula anak 9 bulan pegnen yang kedua..Jarak dekat juga la..Kakak nya lahir Feb 2021..Yang adik(boy) lahir julai 2022..Alhamdulillah skrg kkak dah 1thn9bulan..Yang adik 4bulan..Umur kita sama sis..Hehe 29tahun tahun dpn 30 dah..Yang penting sis kuat dari segi fzikal dan mental kalau dah sedia xpa sis..Bab malu abaikn ja mulut org hehe..Skrg dah sepasang nak gap lama sikit yang seterusny..

sis. sy pun fikir macam sis nk anak rapat² sbb fikir usia husb lagi 4 tahun da nk masuk 50. sy pulak bru 29. sy target nk 4 org anak. sy rasa in Shaa Allah sy kuat dari segi mental dan fizikal sbb sy anak 1st ni pun pantang sendiri je tak perlu bantuan sesiapa. bila sy nmpak posting sis, sy rasa yakin dh nk preg lg even anak bru nk masuk 3 bulan, biarlah lepas ni org nk kata apa pun 😂

malu letak no 2. yg pertama, badan dah cukup sihat cukup kuat? fizikal mungkin kuat tp dalaman taktau. so kena dptkan nasihat doktor juga ttg hal ni. ada sbb doktor suruh jarakkan tu. tp kalau dah ada, rezeki puan. jaga diri, jaga kesihatan. mental puan & anak pun kena jaga juga.

2y trước

Alhamdulillah trima kasih.. Bila fikirkan anak sulung ni x bnyk ragam rasa seronok bila dia ada adik lgi. Yela umur tahun depan da 30an anak masih sorg sunyi lain mcm je rumah. Trima kasih atas nasihat.. 😍

hi awak. sy pon merancang sendiri. sy mmg xambik pape pil perancang pon. 1st baby usia setahun 2bulan. tahu pregnant 2nd baby. sekarang dh 33weeks ++. nak dekat due dah awak. sy dn husband okay sbb faktor usia sy sama kot. dh 30series. esok dh tua anak dok kecik2 lg. takut sy yg xlrt.😅.

2y trước

betul tu awak. dh msok 2 ni sy rasa dh alhamdulillah. mmg niat lepas ni nk rancang semula.

Saya umur 20 Ank 1st 5y 2nd 1y11m 3rd 34w actually ni no5 sbb ade 2gugur mase ank 2nd 1y2m n 1y3m Ank st n 2nd jauh so saye mmg nk 2nd 3rd dekat https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

klau larat on je sis…sis yg kandung,yg lahirkn,yg besarkn pon sis.misi bebel la kjap,pastu dorg nk kate ape dh rezeki.klo kite nk pon tp dh xde rezeki xde jgk kn.Allah sebaik2 perancang

Saya ada baca post satu td, anak 8 bulan test upt positive hamil 4 minggu. Rsnya awak dgn dia org yg berbeza tp kebetulan alami hal yg sama 😂

2y trước

Yup, tulah maksudnya.. Org berbeza cuma kebetulan lebih kurang sama.. Yg sana anak baru 8 bln x silap pastu upt dia positive.. Yg sis nie baru nak usher tambah anak.. Apapun semoga dipermudahkan sis..

Bg sy as long as mental & fizikal mummy cukup kuat, InShaaAllah semua baik2 je. Sbb journey pregnancy setiap org xkn sama..

2y trước

Alhamdulillah.. Da bincang dgn suami.. Lagi seronok yela sllu kata sunyi je rumah anak sorg2 main... Da dpt ke 2 ni jika diberi rezeki lagi ambil.. Kena makan perancang jugala lepas ni.

tak perlu malu sis.. biras saya ank pertama baru 2 bulan dia dah pregnant sebulan.. ni tengah pregnant anak ketiga , ank kedua baru 5 bulan