Hamil 6-7minggu. Rata2 sy baca pasal sembelit. Tp saya cherry berry.

Ada x yg alami mcm saya? Bila membuang, bukan yg najis mcm biasa.. tp sekali keluar mcm air (cirit birit). Tp saya x keracunan makanan pn. Adakah tu perubahan sbb ada kandungan dlm perut? Ada sapa2 blh share x?

6 Các câu trả lời

normal..sy mula² pregnant dlm 4-6w tu cirit birit..6w tu start sembelit dah.. sembelit terukkk😫 7w buka buku, scan..bgtau dktr kata sembelit..dktr bg ubat..mcm sis klu blm buka buku,p klinik pesakit luar tu bgtau cirit-birit,pstu bgtau pregnant.. jgn biar lama²..

ada makanan/minuman yang first time minum atau makan? macam saya haritu, cirit birit sebab minum susu khusus untuk ibu pregnant. tak ingat brand apa. tak sesuai untuk saya. ke klinik juga la sebab tak selesa + sakit.

sy ceri Berry bila makn portion bnyk and mkn pedas sikit confirm ceri berry tp kdg je ceri brry ni . sy bnyk mkn pisang, yak dh normal smbelit pun kurang 😅

Sama laa, sy pun ceri berry.. Memulas dia lain mcm

macam saya sis ..dia bergntung gak ad yg sembelit

Betul, saya pun mcm tu juga