gatal2

ada x mumy2 kat sini yg gatal2 seluruh badan camni.. da p klinik, doktor kata hormon n da bagi ubat sapu n ubt mkn.. tapi sedih sgt tgk badan jadi camni, klu stakat perut takpa.. ini satu bdan timbul camni..ada x ubat yg bleh hilangkn hitam2 parut camni? takut nnt da besalin xbleh hilg plak kesan ni..please syer

gatal2
59 Các câu trả lời

Pengalaman yg sama saya hadapi masa mengandung anak 1st... Habis satu badan mcm harimau bintang 😂... Parut tu still nmpak smpai skrg tp tak ketara sgt la... Hihi... Bertabah la sis 😊... Moment alahan mengadung...

Jgn risau sis...sy waktu preggy...selain muka sy...Leher badan kaki seluruh tempat gatal dgn bintik2 merah...setiap Malam menangis tgk Tu...skrg alhamdullilah da okay Lepas lahirkan baby....sapu byk lotion sis...

5y trước

Sy pun mmg bertambah sis...lotion Tu pakai sbb nanti X mau ada bekas bintik2 rashes Tu...then stretch marks X Kan ada... insyallah Lepas bersalin Akan kurang....jgn risau sis...

Syukur tuhan sya xde pla gatal smpai mcm ni..sya gatal kat kaki jerr smpai luka n berdarah sbb asyik digaru..mmng xtahan rsa gatal..sya sapu ubat gatal..bbrpa hri ni dh ok sikit p sebelah kiri pla yg gatal

Sama la..sy kat tgn,kaki..da bparut mcm ape da...lpas tu ketiak pon jadi kering,gatal...selama ni pki deodrant ok je...klu time bpeluh lagi la. Sy klu dpt garu smpi mlecet,br puas..klu x tgaru2 mcm ape dh

Sy pun naik gatal2 gak.. tapi bukan peha.. sy naik gatal2 kat betis.. dua2 kaki gak.. ni masuk 8 bulan dah kurang sikit dah.. sapu je cream doktor bagi.. hormon tu.. t dh nak brsalin hilang sendiri..

sy pon kna gatal2 kt kaki..tngan dan betis..kaki dan tngn masa 5-6bulan preg..da parut2 dsbb kn garu..doctr xleh buat apa..hnya bg cream..tp xmembntu sngt..skrg bila kndungn da 7bulan..da ok..

My 1st pregnancy dulu saya gatal kaki and tangan masuk 9 bulan.. Stop gatal after dah bersalin.. Rasanya sbb perubahan hormon.. Kena refer doc.. Masa tu doc suruh pakai calamine lotion saja

Pembawakan anak ni, masa mengandung mmg hormon setiap org tak menentu. Biasanya akan hilang sendiri selepas bersalin nanti. Jaga permakanan takut ada permakanan yg buat kulit jadi mcm tu.

Saya mngandung anak no 2 jadi macam ni..pnuh parut kat kaki..lpas bersalin,lama2 parut tu hilang sendiri..skarang mngandung anak no 3..tak jadi macam tu dah..alah semua pi kat suami..

Sya pun ada sis...tpi dkt bhgian blakang badan...sya sapu krim aloe vera tiap2 malam...ada ok skit...tgok kesesuaian jugak lah..tpi xpa..tu perngorbanan nk jadi mommy🤗