30week

Ada x mummy2 ngandung berat badan naik mendadak... Saya xsampai 2minggu dah naik 2kg.

59 Các câu trả lời

saye jadik jugakk mcm ni.. lps tu nurse pesan, kurang kan karbohidrat dan sayur berkanji ,kemudian bykkan serat..lps tu Alhamdulilah berat okey..

5y trước

Yeke.... Nnti cuba

Saya 3bulan naik 8kilo...doc da bising2, esok kena minum air gula hahaha aduhh sy siap cakap dgn doc, sy xmkn pon camne blh naik😅

Saya pernah naik dari 45kg smpai 49kg dlm sbulan 😬 nsib la pregnant week yg ke 20+ klau x mmg "menggula" la jwpnyaa

Saya.. Trus dr bg denda kena checkup selang sehari tekanan drh ngn air kncing 😅 nseb baik blom pnh dsuruh mnum air gula lg.

5y trước

sy pn sama..start esok kene cek tkn drh n kncing..sbb naik 2kg sy 16w..

Bos sy naik sampai 70kg.. 😅 tp dia kata dia bertuah sbb xda masalah high blood or kencing manis. Tp bersalin operate..

Normal... Start 30weeks @ 3rd trimester ke ats mmg brt bdn akn naik mendadak. Sy dr 65kg naik terus g 70kg @ 32weeks.

saya pon same ... naik 5 kilo .. minom air gula .. nasib baek tak ade ape2 .. memang tengah ade selera nak makan ...

Sy...hehe.. Terus minum air gula n result semua ok. Sbb selera mkn bertambah plus mkn mknn fast food ja..

sy ssh naik. wlpn makan bykkkk ahaha tetap naik 0.6. tkut pula klu turun berat. tkut kena marah nurse doktor. 😂

Sy ritu 3weeks naik 3kg Now 2weeks naik 2kg Doc bsing da cube control tp brat naik byk jgak..