pengalaman preggy selepas miscarriage

Ada x mommy2 yg berpengalaman pnah miscarriage.. bila hamil mcmana nk buang rasa fobia pnah miscarriage tu ye ? Slalu rasa takut..mcm terbwak2 pngalaman yg lpas..bleh share x tips supaya lbih positive, Tq smua ?

1 Trả lời

Sy ada pgalaman gitu sis 😢 Sy alami kguguran.. slepas bbrapa bln 0..sy mgndung smula....lps dh confirm mgndung mula laa fikir bkn2 ckp dgn husb msti jd mcm sblm ni lg..mcm2 la ckp..smpai husb mrh katanya yg lps tu mungkin bkn rezeki..tp pcaya laa kali ni mesti tiada apa2 katanya...utk sy sdri sy rasa support dr org tdkt specially husb sgt bkesan sbb dia slalu bg support n positif thingking..slalu bla sy rasa ada sakit2 kt prut atau apa sy dah ckp ni mcm tanda2 nak jd mcm hr tu ni..sbb fobia msih ada kan..husb cpt2 tenangkan katanya norm sakit2 mcm tu..mcm dia pla mgndung😅 1 lg jgn tlalu kenangkan kisah kguguran yg lps pun ble hlgkn fobia kita tu..try cri moment yg hpy2 utk kndungan yg baru ni pasti pkara2 negatif xkan ada dkpla..

5y trước

Yaa sis..lps aja dh scan..nanti sis dtg la ke kk..elok juga bt bku awal at least kalo ada masalah dlm bdn kita masa2 khamilan bleh detect awal..lgi2 skrg ni ibu2 byk sangkut kncing manis msa preggy kn.. Kalo utk susu..tekak sy boleh minum susu nestle everyday tu aja...sis dh start pengambilan susu ke? Yaa sis..rasanya xelok utk awal khamilan ni..takpa sis..utk awal2 ni jgn dlu laa ambil..utk langkah jaga2 sj kan.. Hehehe..lgpun sis kalo skrg sis hanya bdua dgn husb xjg byk kerja sgt dia nak bt tu..just cuci kain..kemas rmh or masak..biar dia bt dlu masa awal2 ni.. nanti bla kandungan dh stabil bleh laa sis bt sikit2 tu pun kalo larat kalo x biar husb yg bt😂 bkn slalu dpt jd princess. Hahaha kan..dan masa2 skrg ni laa sis kena byk2 rht tdur nanti dah ada bby nak tdo pun susah..sy dah rasa dlu..masa anak 1st..org smua sdp2 tdo..kita jam 2-5 pagi teman anak😂 masa newborn oklaa tmbh2 kita dlm pantang kita tdr dia pun tdr...bgn sejam2 utk susukan dia tp bla putaran tdr dia dah brubah mc