Anak takut dengan orang sekeliling dan suka menagis bila suruh mandi

Ada x mommies2 yg lalui cabaran ni? Mcm mana nak atasi nya? Kalau jumpa siapa2 terus xnak jalan, suruh dukung, org tegur dia buat2 pejam mata...dgn family yg jarang jumpa pun sama...menagis je dia, lps tu nk berkepit je...saya ada baby kecik lg nk jaga, kadang xtau nk buat mcm mana dgn dia...umur baru setahun 8 bln...lps tu tambah stress saya bila dia menagis sepanjang sesi mandi sampai bersiap2, dipujuk pun menangis jugak...dah takde idea dah saya....tlg lah kongsi idea atasi isu saya ni...buntu dah

1 Trả lời

lebih kurang anak saya ,tapi anak saya skrg okay sikit. tapi kadang jadi juga .maybe awak kena bagi dia berkawan, kenal org. tambah kalau kt area rumah byk budak kecik, lagi senang. n bab mandi tu awak try bawa mainan dia ke, tunjuk air ke, benda yg buat dia tertarik .