Minta Tips utk kawal berat badan

Ada x kan sini ibu preg yg berat naik mendadak sampai 5kilo dlm sebulan.. mcm mna nak elakkan berat kita naik? Bulan depan doc suru sy puasa and minum air gula Doc takut sy ada kencing manis🥲sy dgr klau ibu ada kencing manis kena beranak awal hmm tacod😭#firstmom

24 Các câu trả lời

jangan makan malam tapi air manis sy minum je. sepanjang bulan puasa ni, sy makan nasi waktu sahur dgn berbuka je. berat sekarang tak naik tak turun. sebelum ni berat naik mendadak and dah 2 kali kena ulang alik kk check bp weekly

Sy la tu ibu gdm on insulin..sy g last check up 16/1 doc bagi surat serah diri 27/1..Hahaha esoknya 17/1 dh selamat bersalin 36w4d normal je..Alhamdulillah..awak jaga je makan..less sugar..sy spnjang preg naik 5kilo je

Jangan minum air manis. Ambik realfood. Minum jus buah tanpa gula. Kurangkan karbo complex. Makan suku2 separuh. Google exercise utk org mengandung. Air kosong minum 2-3liter sehari

kawal makan makanan manis , karbo kurangkan bykkan mkn buah saya naik 9 bulan 20kg , air gula x sangkut 3 kali minum semua okay just makan tu berpada2 je in shaa allah okay

jgn mkn lebih waktu malam lebih2 lagi lewat mlm , jgn kuat mkn benda2 manis , sy ada gdm berat xnaik sbb kawal pemakanan . Kalau jaga betul2 insyaAllah xmendadak berat naik

6mo trước

semenjak puasa ni sy dah x mkn nasi sy mkn mee and minum air kosong je

Orang lain pregnant naik berkilo2 tapi saya naik 1kg je 😅 lain orang lain cara kn. Yg pntg jangan sesekali mkn lewat malam nnti berat melambung.

saya kurangkan maknn manis.. ambil juga tapi just kurangkan.. makan pun x padat ii.. makan 2 jam skli dengan kadar yg sedikit & ringan ❤️

Elak manis2, jaga portion mkan je. Saya masa preggy bila amik manis2 je mmg laju naik berat. Tp bila tak amik manis mmg ok cantik je berat.

Real food sis elakkan jus2 air kotak air tin bykkn air masak nk jus buat sndiri insya allah ok bila amal real food hb pun ok

anak sulung sebulan 4kg saya naik.. dan 2x minum gula alhamdulillah takda gdm.. takda alahan sedia2 lapar.. hee