X period semasa bf?

Ada x ibu2 yg sepanjng full bf ank x period lgsg? Cth setahun dah bg, setahun tu juga x period. Lpas tu period dtg lpas stop bf ke?

9 Các câu trả lời

Sapa yang xperiod sampai berbulan bulan tu ada makan pil perancang tak? Sebb saya bf jgk tapi period still regular dari habis nifas. Saya tak makan pill perancang. Normal tak eh? Banyak sya baca ada yg xperiod smpai berbulan bulan dn bertahun tahun

7d trước

Sy xmakan sebarang pill pon tetap xperiod. Still bf

masa anak sulung saya , dia full bf 2 tahun lebih.tak dtg period dr lepas nifas sampai dia umur setahun 4 bulan. itu pun dtg tk teratur lagi. dua bulan sekali. pastu 50 hari baru dtg pulak.dia stop bf baru dtg cantik tiap bulan.

anak pertama sya masuk umur 10 bulan baru period..dh tnya nurse hri tu,normal utk ibu2 yg full bf bergntung pd bdan ada yg period awal..ada yg ambil msa yg lama bru period

6d trước

Lega tau info ni..TQ sis

saya first time period lepas bersalin anak 9bulan .. smpai skrg anak dah 1tahun, masih bf .. n period saya back to normal, regural mcm sblum pregnant xde on off

saya biasa nye ank ckup 2tahun baru period..saya x ambk pil perancang..ambk pil perancang pun masa ank sulung tu pun 6 bulan je, lps tu dah xde dh

saya anak bf, anak dah 11bulan sekali je datang period pastu tak datang dh sampai sekarang

Saya anak setahun 6 bulan baru period balik ok je once dah period regular je mcm sblm pregnant

7d trước

Masa ni sis dh stop bf ke bila period dtg balik?

Fully BF mom, maximum 2 tahun untuk tak period. After 2 years tak period, kena refer OBGYN

6d trước

You're welcome. Sebelum bersalin OBGYN I dah briefed siap pasal period cycle during postpartum. Tu yang tak risau😁BTW I period 7 months after.

Sy. anak nak masuk 10 bulan dah, period xdatang lagi.

6d trước

saya rasa darah sbb baby tak latch dgn betul kot? saya baby kurang sabar bila bagi dada sbb mil and cl dah ajar bagi botol. jadi saya pun sleep deprived malam2 cuba bf. now mmg pump je huhu...