sering mengeras

Ada x ibu2 sini 33week perut dh sering mengeras?smlm xdpt tdr asyik mngeras je.adakh slh satu tanda2 nk brsalin atau cuma amaran palsu je.jgn kecam ye ibu2😊

2 Các câu trả lời

sama.. tapi x selalu... kdg sehari tu mlm dia mengeras... esok nya elok.. sis cbe kira n spot time... tgok jam.. mengeras tu kira bpe detik 20second ke atas atau kurang.. n berulang mengeras tu setiap bpe minit.. klu 10min sekali mengeras slm 20sec.. then hilang.. 10min mengeras lg.. agak2 5-6x cmtu da boleh la g cek hospital.. dia pantau guna CTG Pula..

kalau mengeras kira berapa kerap..kalau makin kerap tu kontraksi sebenar..tanda nak bersalin