KULIT GATAL

Ada x ibu2 mengandung kat sini mengalami kulit sensitif dan gatal2? Mcm sy msk trimester ke3 asyik nk bargaru ja and kaki pun da start berparut hitam2 bekas gatal and garu tu 🥲 aritu pg kk checkup da mtk cream dkt doc tp x bkesan langsung hurmm #bantusharing #adviceappreciated #SecondPregnancy

26 Các câu trả lời

sama dgn saya tp kat kaki dn tgn ja gatal smpai luka kena garu trus kena pukul olh laki sbb nnti brtnda katanya. pukul mnja sja lah🤣 dia sruh tahan saja ..

4t trước

itulah klau xgaru mcm kna pggil ja garu aku🤣🤣🤣

Sy gatal2 kaki kat betis bila trimester 2 lagi. Ada parut hitam & luka2 kecil dah. Skrg baru masuk trimester 3 baru kurang menggaru. Nasib kt perut xgaru. 🥹

1mo trước

dlu pregnant anak 1st doc cina ada tegur kat ward napa kki jd camtu, tp rasanya slh satu bawaan budak org tua2 kata 🤭 ni pregnant 2nd kena lagii haha

Saya pakai Suu balm rapid relief masa tengah gatal dan cetaphil pro ad derma untuk prevent naik semula gatal gatal tu masa 3rd trimester.

1mo trước

product2 ni safe utk pregnancy mom ke sis?

Saya pun, habis ketiak, leher dan celah payudara tu menggelupas gatal sampai tinggal parut hitam. Dh sapu mcm2 pun tak jalan. 😢

4t trước

ada komen dlm ni sis bleh baca tips dorang bagi, letak aloe vera gel ke cream gatal dr kkia ke. mana tau bleh krgkan kulit gatal sis tu..

ouhh biasa sis sy pon sedang alami skrg sy pon baru 31 weeks kulit kita sedang meregang skrg sbb bby makin mmbesar

1mo trước

sy gatal2 dkt area kaki and tgn sis, perut tu x sgt. skali skala ja gatal hat perut tp org kata jgn garu situ nanti tgal stretch mark 😄

Sy dari awal preg sampai dah 4 bulan skrg, still gatal2 naik ruam area ketiak breast bahu dada. Dok garu gosok2 je keje 😭

1mo trước

sy klu tdo mmg x sdar dok sedap menggaru hahaa

sama la, sy pun kt lengan leher dgn breast 😅 sblm ni tak pnh elergik ke apa pun, hbs lotion buh, tak jd gk 😆

sye dua2x pregnant alahan yg sama, kulit jd gatal2 sgt especially dkt kaki. parut tu mmg xkan hilang 😂. redha je la

1mo trước

nak sedih tp itula pengorbanan kta ibu2 ni kan hahaa nnti lepas branak la fkir cra utk hilangkn parut 😄

Sy trimester 1, rasa gatal tu belah kiri tp duk tergaru garu tk jumpa kt mana gatalnya 🥲

1mo trước

dorang ckp jgn garu nanti tgal bekas 😆 sy pnya kki pn da tgal bekas hitam2 dok garu2 arituu..

sama saya trimester 3 ni start gatal² keluar biji² kecil kt tapak kaki n pergelangan tangan..hmm

1mo trước

biji2 tu ada air ka? yg tu pnh kna kat sy b4 pregnancy sbb sy ada eczema kat jari.. now cop jari pn xda, hilang da 😄