trimaster ke-2 Berat Naik 600gram dlm sebulan

ada x cara selain mkn byk😪 sb misi dh start membebel dia ckp 21 weeks keatas kena berat 500g sminggu .. sy punya chek up sebuln skli means xleh lebih 2kg .. mcm 600gram sbln to dia dh tulis dgn pen merah.. ad x mak2 dkt sini mcm sy

trimaster ke-2 Berat Naik 600gram dlm sebulan
28 Các câu trả lời

sy pun alami benda sama. berat naik mendadak every month. ada tak tips nak halang berat naik. sbb badan sy memang senang naik berat. misi pun dah bising ckp berat badan berlebihan, tapi bila Dr scan baby semua ok. pertumbuhan baby pun normal ikut umur dia. stress juga kadang² dgn berat badan masa pregnant ni.

3y trước

makan dengan kerap tapi quantity makanan dikurangkan.. byk mkn buah dan minum air.. inshallah turun