Tips hamil

Ada x blh bagi tips waktu bersama yg baik,dan berkesan.blh je apa2 komen pendapat masing2 lah,x salah kn nk usaha dan berserah dgn Allah jugak jika diizinkan nk jadi ibu,IBU2 tolong doakan saya jugak ya🤲☺️

19 Các câu trả lời

Try natural way dulu. Diet, cut gula. Diet ni tak semestinya yang obese je kena diet. Means diet kat sini, kalau sis normal bmi, boleh cuba eat healthy. Try google makanan minuman yang bagus consume untuk kesuburan suami isteri. Try that one dulu. Then, track waktu subur sis bila. Kena amik tau. If irregular period macam saya mmg susah. Saya sendiri pun giveup 😂 Then, baru add on supplement. Boleh add on coq10 untuk telur yang cantik dan sihat. Selebihnya jangan stress. Jangan stress masa BD. Jangan terlalu push diri. Santai2 saja. In shaa Allah ada rezeki nanti. Follow the flow.

Saya ada amalkan himalaya women wellness (shatavari) dan husb makan men welness (gokshura) . Antara Iktiar kami then saya ada minum efferty cinamon choc . Makan makanan masak kat rumah kurang makan luar/fast food/ kurang manis . Alhamdulillah rezeki Allah bagi shatavari dan efferty tak sempat habis sebotol . Doa tanpa henti , make sure masa bersama kita suami isteri enjoy and tak stress . Elak stress , bersama waktu sejuk (malam/3-4 pagi) . Bersama before , semasa and after waktu subur . Usaha Doa dan tawakal . Jgn stress . Semoga ada rezeki sis bulan ni aminnn .

1t trước

Aamiin .doakan saya sis,saya tngh cuba be mom's..smoga Allah izinkan saya prengnt lgi

waktu subur lps suci dari hadas haid. bila ada keluar lendir jernih tu Misi kta tu waktu subur. Try bersama waktu malam, plg best 3,4pagi. mudah lekat Sis. n lepas air suami dilepaskan ke dalam, isteri kena baring lama skit bru bgun cuci/bersih diri. makan makanan yang sihat InsyaAllah doa kepada Allah jgn tinggal mohon dikurniakan zuriat keturunan Soleh solehah. moga dipermudahkan urusan Sis dan suami Aamiin 🌸

7d trước

betul. alhamdulillah saya dan suami memang tanda hari subur . alhamdulillah

Salam , hi. saya TtC 5 tahun. tak pernah pergi buat rawatan sebab saya jenis penakut. tapi period cycle & waktu subur semua teratur. cuma sebelum pregnant tu , saya ada minum jamu mega ratu & pergi berurut dekat Kuala Pilah & makcik tu ada bagi makan bawang putih bakar madu. Alhamdulillah bulan yang sama terus lekat. rezeki masing-masing. tapi saya galakkan pergi check Dr. semoga Allah swt permudahkan urusan awak.

kerap makan folic acid samada period atau tak .klu period teratur download apps period. utk cari waktu subur . n bersama sebelum waktu subur . n selang 2 hari pulak time waktu subur . buat waktu pagi2. malam2 pon boleh . laki subur waktu pagi2. n jangan stress . just enjoy the moment .in Sha Allah instinct seorg ibu akan dpt rasa kehadiran baby. all the best dear . In Sha Allah the right time will come

sis cuba try suruh husband baca doa mendapatkan zuriat...cut gula,jaga pemakanan dan melakukan persetubuhan awal pagi time subuh...lps period selang 2hari tu terus buat sbb tgh subur...letak bantal tinggi2 kalau bole 2batal in shaa Allah dpt...sy ikhtiar cara ni...sbb semua cara berbeza sis...tapi tryla ya sis...semoga dipermudahkan urusan sis dan suami utk mdpt zuriat yg soleh dan solehah amin

7d trước

Aamiin.lps ni saya Coba .sbb baru hbis haid jugak hari ini

Waktu bersama yg terbaik klu sis search slalunya akn dpt jwpan dkt waktu subuh tp pndpat sy, lg better klu bersama bila dua2 tgh relax & in mood.. unless u are a morning person yg bngun je terus boleh ada tenaga okla..tp klu terikat dgn masa2 tertentu mesti kena bersama kdg tanpa dsedari blh buat stress juga actually..yg pnting enjoy je dlu.. & kna redha dgn bila rezeki tu akn d bagi

Saya ttc 9y, bulan 5 terbaca tips kat tiktok, masa period hari kedua, suami isteri masing² makan sorang sebiji nenas, cari lah yg kecik2, habiskan sehari tue pastu jgn makan dah nenas tue. Then habis period, on lah mcm biasa, selang 2 hari saya ikhtiar guna tips nie, Alhamdulillah Allah SWT izin, skrg dah nak masuk 4 bulan kandungan 🤗

sis cuba bersama suami masa subur sis,masa dia lepas habis dtg bulan MCM tu dan sis cuba elakkan dlu mnum2 yg berkafein, minumn yg bergas tu dan minuman yg manis klu blh elakkan dlu,dn banyak kn rehat jgn terlalu aktif sgt dlu sy pernah cuba tips ni dlm beberapa bulan alhamdulillah mnjd sis try ye insyaallah semoga ada rezeki untuk sis amin

1t trước

tq sis..saya coba.skrg dh x minum manis2

Waktu bersama terbaik pada waktu subur (keluar lendir jernih macam putih telur mentah dari faraj), waktu happy tak stress. Pastikan masing-masing suami isteri dah buat ujian kesuburan. Kerapkan bersama 3 ke 4 kali seminggu. Suami isteri Kerap bersenam, elakkan stress, reda, jaga pemakanan.

3d trước

btul ke sis Siti hajar