hamil 8 minggu

Ada turun sikit pndarahan..adakah ini biasa dlm 8 mggu ni?

18 Các câu trả lời

Darah warna merah ke @ darah warna koko? Kalau warna koko tu ada kes dikira sebagai normal tapi di awal kehamilan laa.. Kalau dah 8 minggu masih keluar darah, better trus gi klinik.. Kena cepat sebelum terlambat.. Ada telan ubat kuat rahim?

mcm saya aritu keluar darah,terus ke hospital,doktor cek dan cuci bahagian bawah. normally sesetengah ibu hamil akan ade terjadi mcm ni..dan itupun salah satu tanda rahim lemah,doktor akan bagi ubat untuk kuatkan rahim semula..

Ada bleeding pun sempat lagi tanya dalam ni... tlg lah take seriuos benda2 mcm ni... sikit ke banyak ke refer klinik terus takperlu tunggu n tanya dalam ni...aduhhhhh 😢

Salam kak long..pergi cek klinik/hospital yang berdekatan..kami semua kat sini tak boleh cakap yang tu normal atau tak normal. Hanya doktor saje yang boleh tentukan.

Pergi hospital terus la... Tanya sini kami tak thu nk jwab apa. Ada yg normal,ada yg tak. Seeloknya pergi hospital untuk pengesahan. Adeh2...

Bkn nak takutkan sis tp i bermula dr spotting brown seminggu..then fresh blood seminggu..i keguguran sis...

5y trước

Hrap sis stay positif ye..harap sis dan baby sihat🙏

Better sis refer kat hospital. Sbb kalau masalah ni berlaku, lbh baik jumpa dgn doktor.

Kak long...bleeding masa pregnant bkn perkara biasa.. Sila cpt2 pi hospital yee

G jmpe doktor tanya. Tanya doktor lg tau bab2 ni. Kami bukan doktor

Rujuk doktor sis. Yg biasa terjadi pada awal kehamilan hanyalah spotting.