Banyak kan susu

Ada tips/produk mommies consume bnyak kan susu? rebusan air halba menjadi tak bnyak kn susuu?#ingintahu #SeriusTanya #firstmom

5 Các câu trả lời

sis kena kenal pasti makanan yang buat susu drop dan makanan yang buat tambah susu. boleh rasa perbezaan pada breast selepas makan. kena trial and error. yang penting emosi kena jaga tak boleh stress. amalkan power pumping 1-2 kali sehari. kena consistent hari² waktu yg sama kalau boleh. biasakan juga marmet/pam belah yg anak dah df. memang la ada setengah mommy kata better df je tak payah pam² bagai sebab ikut demand anak. tapi kita kena juga usaha utk jaga susu badan. biskut cream cracker, susu, coklat, roti, lobak putih, red dates, kurma, kekacang adalah milkbooster saya. halba, kobis,makanan yang pedas, kopi, stress selalu ni milk killer saya. setiap orang badan tak sama. sis cuba cari apa yg boleh boost dan killer. take note semua 😊 semoga perjalanan penyusuan anak sis dipermudah 🤲🏻

1) always stay hydrated. Mnum air kosong byk 2) mkn lobak putih/betik mentah..sy buat sup n mkn 3) mnum susu..sy mnum brand fernleaf atau blh try mnum susu yg khas utk breastfeeding 4) paling penting..ibu jgn stress

amalkan kan minum air kotak longan..