Problem with gbs,gdm and heartbeat

Ada tips tak untuk first mom yg down sebab ada gdm,+ve gbs & jantung laju

6 Các câu trả lời

sy 1st time mom juga, week 9 minum air gula terus sangkut gdm, pastu dapat tahu ada thalassemia trait, then gbs.. org lain makan sikit result gdm mencanak, hb drop.. tp sy makan mcm² result cantik je, gdm under control, hb x pernah bawah 10.. pastu sy kne emergency czer, baby nicu 2 weeks, luka czers kne infection, kne dressing hari².. dari bersalin smpai dah bersalin ulang alik kk & hospital, x tau la sy mcm mana boleh jadi penyabar.. apa² pun syukur, jgn mengeluh.. bila rasa down sy akan fikir ada org lain yg lg susah ujian nya..

sy tiga² tu ada ms preggy thn lps 🤭..alhamdulillah dh bersalin bln7...sy kena buat ecg 2x sbb heartbeat tinggi je selalu..huhu..tp relax² sudah..ikut je prosedur doktor...xde apa pun..cuma kita dlm pantauan la..sy kena gdm dan buat bsp start dr awal preggy smpai bersalin..lps bersalin result ok je pun..😁

follow doctor advise. jangan stress. stress boleh effect baby. kalau awak beragama islam byk kn baca alquran surah maryam. bykkan berdoa supaya journey pregnancy awak dipermudahkan sy pon ada GBS&Candida. baby dh masok setahun pon awak. alhamdulillah baby sihat. masa lahir pon berat baby 3.52kg

5mo trước

normal awak😊. inn shaa allah, awak kena yakin semua nya akan baik2❤️. setiap kali awak berjalan or lunch time kerja nampak kucing bagi kucing makan. sambil2 tu awak minta kucing doakan utk awak. semoga awak dan baby baik2🌻. kalau jumpa org yg memerlukan awak beri ikot kemampuan sambil awak niat utk awak dan baby

Saya sama macam awak. Tiga2 tu ada pada saya. Alhamdulillah bersalin normal 37 weeks. Tipsnya awak ikut sahaja nasihat doktor. Apa2 kemusykilan yang awak ada terus tanya dengan doktor. Work closely with your doctor. Sentiasa dapatkan sokongan daripada suami. All the best 🌹

saya dulu masalah blood pressure juga, ulang alik kk banyak kali juga kadang dan kena minum air gula 2 kali. tapi alhamdulillah yang lain ok. tak pe semangat je puan, nanti lepas dah lalui semua rasa sekejap je masa☺️

sy pown masa anak ptama ada gdm& gbs...skrg ank dh 7thn alhamdulillah semua selamat..awk jg pemakanan ye...jg kesihatan ,jgn down²... jalani kehamilan ni dgn happy²..